Indonesië

Dagtocht Nusa Penida: deze bezienswaardigheden wil je zien!

Nusa Penida is een prachtig eiland vlakbij Bali. Je kunt onder andere vanuit Sanur met de boot hiernaartoe varen. Onze aanrader is echter om eerst vanuit Sanur naar Nusa Lembongan te gaan en vanuit daar met de public boot door naar Nusa Penida. Hoe dan ook: heerlijk eiland dus. Be prepared: het is een eiland met bijna alleen maar kliffen dus je slaapt niet zo makkelijk aan het strand als je misschien gewend bent in de rest van Bali en omliggende eilanden. Desondanks – of juist daardoor – vind je er hele mooie bezienswaardigheden.

Het zijn behoorlijke afstanden die je aflegt dus het is aan te raden om een taxichauffeur te regelen die je hele dag bij je blijft (dat zal rond de €40 kosten). Zelfs met een scooter is het namelijk heel intens. Mede doordat de wegen zó slecht zijn dat je heel erg moet concentreren om netjes te rijden. En daar komt natuurlijk nog bij dat je met een normaal rijbewijs in Indonesië niet verzekerd bent op een scooter mocht er wat gebeuren. Welke bezienswaardigheden je niet mag missen tijdens je tour? Dat lees je hieronder.

1. Keling King Beach

Dit is misschien wel het meest bekende strand van Bali en omstreken. Vanuit een hele hoge klif heb je een fantastisch uitzicht op een rots die iets weg heeft van een dinosaurus. Heel mooi! Je kunt als je wil het pad volgen naar beneden om op het strand te komen. Dit is echt een ontzettend gevaarlijk pad en er gebeuren regelmatig ongelukken. En áls je dan beneden bent is de zee ook nog eens niet veilig. Er wordt beneden heel soms gezwommen door toeristen maar het is eigenlijk verboden vanwege de sterke stroming en de totaal onvoorspelbare golven (ook waar je nog kunt staan en zelfs tegen de kustlijn). Ook zonder avontuurlijke tocht is deze plek de moeite waard. Sterker nog, van boven is hij waarschijnlijk nog veel mooier dan wanneer je erin staat.

2. Broken Beach

Broken Beach is een bekende plek voor toeristen door de bijzondere vormen van de rotsen. Er loopt een soort brug van stenen over de zee doordat het water door een rots heen is gekomen. Waarschijnlijk na jarenlange erosie. Als je aankomt moet je eigenlijk nog een stuk langer doorlopen dan je zou denken. Naar het hoogste punt zodat je precies door het gat heen kunt kijken. Vanuit daar heb je het mooiste uitzicht. Rondom Broken Beach kun je ook koude drankjes halen en een snackje voor de trek. Het is een prachtige bezienswaardigheid, maar houd er rekening mee dat je er niet kunt zwemmen. Je staat namelijk op de kliffen en er is geen strand.

3. Angels Billabong

Vanuit Broken Beach kun je doorlopen naar Angels Billabong. Ook hier weer een bijzondere rotsformatie die een zwembad van de zee heeft gemaakt. Wat je hier kunt bewonderen is heel erg afhankelijk van het getij. De een ziet er dolfijnen, de ander kan er zwemmen en als het regent is het meer een soort van modderpoel. Hoe dan ook leuk om te bezoeken! Als je de grootste kans wil hebben op dolfijnen dan zul je je even moeten laten informeren bij de lokale bevolking. Ook als er mensen zwemmen moet je goed opletten, want er zitten op meerdere plekken rotsen. Denk na, laat je informeren en doe alles met beleid (het blijft de natuur).

4. Crystal Bay

Wil je in de middag even afkoelen tijdens de dagtocht? Vraag dan aan de chauffeur of hij je naar Chrystal Bay wil brengen (als hij dat nog niet geopperd heeft). Aan dit strand kun je een lekkere duik nemen, een drankje doen of een bedje huren. Ook genoten we van een geroosterde maiskolf. Blijf hier echter niet te lang want ook de laatste tip moet nog afgevinkt worden!

5. Amok Sunset Bar

Laat je aan het eind van de middag afzetten bij Amok. Een fantastische sunset bar (met zwembad dus neem je zwemkleding mee). Drinken is hier echt prima betaalbaar en je kunt zo fijn ontspannen hier. Er zijn hangmatten, tafels met uitzicht, doorkijkpunten en vanaf dit jaar als het goed is ook accommodaties om te overnachten. Vanaf een uurtje of 16:00u begint het hier te leven.

Gerelateerde berichten