Oostenrijk

De 9 mooiste skigebieden voor een skivakantie in april

De 9 mooiste skigebieden voor een skivakantie in april

Wanneer de lente begint, loopt voor de skifans helaas het wintersportseizoen weer ten einde. Je moet dan de pistes weer gedag zeggen en heel wat maanden wachten tot de groene bergen weer vol gesneeuwd zijn. Wil jij in de lente nog geen afscheid nemen van je skispullen? Dan zijn er gelukkig nog een aantal skigebieden waar je tot aan april nog van de piste af kunt dalen! Krijg jij ook maar geen genoeg van de sneeuw en wil je nog in april je allerlaatste wintersportreisje maken? In dit artikel delen we de mooiste wintersportgebieden waar je de lente nog lekker kunt skiën!

Les Deux Alpes

In april is het voor de wintersporter nog goed vertoeven in het Franse Les Deux Alpes. Hier bevindt zich de grootse Europese gletsjer, de Glacier du Mantel. Ook is er erg veel hoogteverschil in dit skigebied, waardoor er op verschillende plekken nog veel sneeuwzekerheid is voor een langere periode. In Les Deux Alpes liggen veel pistes op 2000 meter of hoger, dus daar kun je nog tot in april van de berg afdalen. Of je nu van makkelijke blauwe pistes of spannende zwarte pistes gaat, je kunt hier nog prima wintersporten in de lente!

Val Thorens

Val Thorens is het hoogst liggende wintersportgebied in Europa, waardoor het ook meteen een van skigebieden is waar in de lente nog de meeste sneeuwzekerheid geldt. Val Thorens is onderdeel van Les Trois Vallèes, een skigebied dat zich voor het overgrote gedeelte boven de 2000 meter bevindt. Je kunt hier genieten van een lang wintersportseizoen en veel skifans dalen in april nog graag de gletsjers af.

Livigno

In Italië kun je ook goed wintersporten en wel in Livigno, op 1800 meter hoogte. Hier kun je als echte skifan genieten van een lang seizoen wintersportplezier, want de sneeuwkwaliteit is tot het einde van het skiseizoen nog prima. In april schijnt het lentezonnetje wel al, maar de temperaturen liggen wel nog onder nul. Rond april tref je in Livigno de ideale combinatie tussen lekker terrasweer en mooie sneeuwcondities.

Ischgl

In het Oostenrijkse Ischgl kun je geen gletsjers vinden, maar het is wel een zeer hooggelegen skigebied. Vrijwel alle pistes bevinden zich op ruim 2000 meter hoogte, dus is er veel sneeuwzekerheid. In de lente kun je hier daarom nog met gemak skiën! De sneeuwkwaliteit is in april nog steeds uitstekend. Naast een lang wintersportseizoen, is in Ischgl ook nog de plek bij uitstek waar de gezelligste après-ski’s te vinden zijn. Wissel de piste dus af met een lekker drankje in de zon en gezelligheid. Ben jij van plan om de witte bergen voor de laatste keer op te zoeken in april om het wintersportseizoen af te sluiten? Ga dan rond het paasweekend, want het grootste afsluitfeest van de Alpen wil je namelijk niet missen! Het Top of the Mountain-concert vindt dan plaats in Ischgl, waar allerlei optredens worden gegeven door topartiesten. Maak je dus klaar voor veel feestjes als je besluit om hier in april te gaan skiën!

Zermatt

In Zwitserland is het grootste skigebied met gletsjer van Europa te vinden. Dit skigebied genaamd Zermatt is zeer sneeuwzeker. Deze sneeuwzekerheid dankt men ook aan het systeem waarbij er gelijk kunstsneeuw aangemaakt wordt wanneer de temperaturen boven de nul graden aantikken. Zo zijn er in Zermatt dus altijd goede sneeuwcondities, ook wanner er niet voldoende natuursneeuw op de gletsjers te vinden is. Zermatt is daarom ook erg geschikt om je wintersportseizoen af te sluiten in april vanwege de sneeuwgarantie.

Voss Resort

Noorwegen is misschien niet het populairste en meest toeristische skigebied, maar het skiseizoen duurt hier wel altijd langer dan de bekende Alpen. In de lente zijn de temperaturen vaak nog onder nul en er valt dan ook regelmatig sneeuw, terwijl de bergen lager gelegen zijn dan in de Alpen. Voss Resort is daarom een goede optie als je nog in april een leuke wintersportvakantie wil boeken. Het gebied is hier prachtig en het lijkt in april alsof het wintersportseizoen nog lang niet afgelopen is.

St. Anton

In het Oostenrijkse St. Anton is het voor de wintersporters tot begin mei nog zeer goed vertoeven. St. Anton heeft een goede reputatie wat sneeuwcondities betreft, want je kunt hier in de lente nog heerlijk genieten van sneeuwige bergen. Je maakt hier mooie afdalingen terwijl je de lentezon op je gezicht voelt, want veel pistes liggen op het noorden. Verder kun je in St. Anton ook veel leuke après-skibars vinden. Mocht de sneeuw ‘s middags dus toch niet meer zo goed zijn, dan kun je nog altijd lekker een biertje drinken op het terras!

Tignes

Wil je kunnen skiën op grote hoogtes? Ga dan naar het Franse Tignes, met op 3400 meter hoogte de Grande Motte gletsjer. In Tignes kunnen skifans genieten van heel veel pistes: meer dan 300 kilometer! Dit betekent dus dat zowel beginnende als ervaren skiërs, jong en oud, allemaal op hun eigen tempo en niveau het dal af kunnen skiën.

Zillertal Arena

In Zillertal Arena (Oostenrijk) zijn veel Nederlanders te vinden en dat is helemaal begrijpelijk. Je kunt hier namelijk een combinatie van gezelligheid, prachtige afdalingen en lekker lenteweer verwachten in april! Helemaal geen gek idee om hier je wintersportseizoen af te sluiten dus. Daal van de piste af en drink ‘s middags lekker een koud biertje in de après-ski. In Zillertal Arena is meer dan 140 kilometer pistes te vinden, dus voor zowel beginners als gevorderden is er genoeg skiplezier te beleven. ‘s Middags is het misschien even zwoegen, maar de temperatuur daalt ‘s nachts onder nul dus je maakt de volgende morgen weer een nieuwe kans op een prachtige afdaling!

Wintersport vaste prik? Investeer in een appartement!

Het is een heerlijk gevoel om een afdaling over de witte piste maken, terwijl de temperaturen je een lekker lentegevoel geven. Dit kan dus ook prima tot in april van het jaar. Om te kunnen wintersporten, hoef je dus echt niet beperkt te zijn tot alleen de koude wintermaanden. Kun jij van wintersporten ook geen genoeg krijgen en ga jij ieder jaar minimaal een keer naar je favoriete skigebied in Oostenrijk? Dan kun je er ook eens over nadenken om aldaar te investeren in een appartementje. Zo heb je tijdens je wintersportvakantie altijd een eigen stekje, maar kun je het huis voor de rest van het jaar verhuren! Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Kijk op huis kopen-oostenrijk.nl voor meer informatie.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie