Indonesië

De leukste activiteiten op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan (Bali)

Nusa Lembongan is een klein eiland dat tegen Nusa Penida aanligt. Bij een kort bezoek aan Bali kiezen de meeste mensen voor Nusa Penida en niet voor Nusa Lembongan. Ik zou ze allebei aanraden, maar als ik er een moest kiezen dan is Nusa Lembongan mijn favoriet. Er heerst daar zo’n fijne sfeer, het is niet te toeristisch en er is genoeg te doen. Vooral de stranden zijn zo prachtig. Bij aankomst word je op het strand gedumpt. Er is geen haven en ook geen pier dus lekker natte-voeten-werk. De tassen worden op het strand gegooid net als je schoenen die je uit moet doen in de boot. Heerlijk op deze manier! Je kunt bij aankomst een taxi boeken maar ook even een klein stukje lopen. Op het strand word je namelijk belaagd en betaal je de hoofdprijs.

1. Ontbijten op het strand

Deze eilanden hebben beide heerlijke stranden. Vooral rond de haven van Lembongan. Groot, wit en zacht met een helderblauwe zee. Een ontbijtje aan het strand is dan ook heerlijk hier. Met je voeten in het zand, geen drukte en een mooi uitzicht.

2. Summer Breeze sunset bar

Op Ceningan zit een aantal hele leuke barretjes voor de zonsondergang bij elkaar. Een daarvan is Summer Breeze. Tijdens happy hour kosten de cocktails hier €3,50 en die worden in het zwembad geserveerd. Ook het eten mag je op de rand van het zwembad opeten. Of juist in de netten die boven de zee hangen waar je lekker in kan liggen. Er staat een schommel in zee en een hangmat. Als je precies op tijd bent qua getij dan kun je daar lekker in hangen en de zon in de zee zien zakken.

3. Zwemmen met Manta’s

Nusa Lembongan is dé plek om met Manta’s te zwemmen: hele grote zwarte vissen (ze doen niks). Voor ongeveer €10,- tot €15,- per persoon kun je een trip boeken. Privé kan ook maar daar wordt het wat duurder van. Wil je achteraf nog nagenieten, informeer dan naar de mogelijkheden om een onderwatercamera te huren. Vaak worden de beelden dan van je gemaakt dus hoef je daar ook niet mee bezig te zijn. Dat kost wel ongeveer €20,- extra maar dan heb je ook een leuk aandenken.

4. The Yellow Bridge

Deze brug verbindt Nusa Lembongan met Nusa Ceningan. Hij heet zo met een reden, hij is namelijk helemaal geel en heel smal. Er kunnen dus geen auto’s overheen. Als je zelf geen scooter hebt, zul je dus een scootertaxi moeten nemen en geen busje als je naar Ceningan wil. De brug op zichzelf is heel leuk om even te stoppen. Ten eerste is hij heel fotogeniek maar ook met een mooi uitzicht over de omliggende eilanden.

5. Dagtripje Nusa Penida

Als je sowieso nog naar Nusa Penida wil dan kun je deze tip overslaan, maar als je alleen op Ceningan verblijft is een dagtripje wel heel leuk. Je bent met de public boot binnen een kwartier in de haven van Nusa Penida en vanuit daar kun je een taxitocht boeken bij de lokale chauffeurs (denk ongeveer aan €40). Aan het einde van de dag kun je met de boot terug. Vraag wel even hoe laat de laatste boot gaat en neem er dan eentje eerder. Want zeker weten doe je het nooit in deze contreien.

6. Blue Lagoon

Op Ceningan is een heel mooi Blue Lagoon. Je kunt die vanaf een klif bekijken. Blauwer water kan bijna niet! Verder kijk je ook mooi uit over de zee, de omliggende kliffen en kun je uiteraard genieten van een verfrissend drankje.

7. Dagje zonnen

Er moet natuurlijk ook genoten worden van het fantastische klimaat. Neem daarom ook zeker de tijd om een dagje aan het strand te liggen. In het gebied rond de haven liggen een aantal accommodaties waar je een zwembad aan zee hebt. Als je hier wat drinkt en eet mag je de hele dag gewoon van hun faciliteiten gebruik maken terwijl je ook op het strand ligt. Heel fijn om tussendoor een duik in het zwembad te nemen, een toilet te hebben en af te kunnen douchen na een duik in zee.

Gerelateerde berichten