Azië

De leukste Singapore bezienswaardigheden en activiteiten: 5 tips!

Singapore is een mengelmoes van culturen en daarmee is er ook een grote variëteit aan soorten voedsel. Benieuwd wat je er zoal kunt doen en zoek je een tip voor hygiënisch verblijf op een perfecte locatie? Lees hieronder onze aanbevelingen!

1. The Pod Capsule Hotel

Singapore is duurder dan je misschien gewend bent van andere landen in Azië. Een perfecte plek om te verblijven tijdens je trip is The Pod Capsule Hotel. Je kunt hier in een gedeelde slaapzaal slapen, maar je hebt wel de privacy omdat je in een soort capsule slaapt, omringd met drie muren en een gordijn. Je bagage kun je in een kluis opbergen en je deelt een schone, moderne badkamer met de andere gasten. Extra leuk: je kunt ook een gedeelde pod met tweepersoonsbed in een slaapzaal kiezen als je samen met een reisgenoot reist! Zoek je toch wat meer privacy? Dan kun je een afgesloten pod boeken, waarbij je niet met anderen slaapt. De kamers zijn perfecte grootte om te slapen en als je zin hebt om te kletsen, te werken of wat meer ruimte zoekt, kun je naar de gemeenschappelijke ruimte bij de receptie gaan.

2. Streetfoodmarkten

In Singapore kun je goed dineren. De hygiëne bij het bereiden van voedsel is in vergelijking met andere Aziatische landen uitstekend, dus houd je vooral niet in op dat gebied. Je kunt eten bij luxere restaurants, maar misschien wel leuker zijn de streetfoodmarkten, die je overal door Singapore vindt. Hier staan soms wel 40 tot 50 plekken met streetfood dus er is keuze genoeg! Zorg dat je genoeg ruimte overhoudt voor een lekker toetje, want ook daar is geen gebrek aan.
Een van de leukste streetfoodmarkten vond ik La Pau Sat Market! Combineer dit met een bezoekje aan de Gardens By The Bay, want dit ligt op loopafstand van elkaar!

3. Zoek de rust op

Gardens by the Bay is het groene hart van de stad. Je kunt hier goed wandelen, een hapje eten (bijvoorbeeld bij Mylo’s) en voor wie activiteiten wil doen, is er ook genoeg te doen. Zo kun je tussen de bomen op SkyWalk lopen en kun je mooie bloemen spotten in de Flower Dome. Komt het beter uit om het park in de avond te bezoeken? Juist leuk! Want tussen 19.45 en 20.45 uur is er een lichtshow te zien bij de welbekende bomen.

4. Ontdek de verschillende wijken

Omdat Singapore zo’n diverse culturen kent, is het leuk om deze wijken apart te bezoeken. Zo heb je Chinatown, Little India en de Arabische wijk met het levendige Arab Street en de vele boetiekjes. In Chinatown kan het soms voelen als een doolhof, maar probeer de weg te vinden naar Chinatown Food Street, waar je heerlijk kunt eten! Little India is een bruisende, culturele wijk waar je straatkunst en huizen in vrolijke geschilderde kleuren kunt spotten! Serangoen Road is de hoofdstraat van Little India en hier vind je alle hippe café’s.

5. Zoek het uitgaansleven op

Singapore heeft bruisend uitgaansleven en een van de leukste plekken vind ik Boat Quay. Deze boulevard met restaurants, café’s en bars ligt aan het water en is daarom extra gezellig. Verwacht volle terrassen, goed eten en, niet te vergeten, happy hours! Sommige bars hebben ook pooltafels. Trek je niets aan van de opdringende obers en kijk rustig rond in de menu’s welk plekje jouw voorkeur heeft!

Wat was jouw favoriete activiteit in Singapore? Laat het ons hieronder weten in de reacties!

Gerelateerde berichten