Azië

Via deze backpackroute bezoek je de highlights van Vietnam

Je hebt lang nagedacht over het land in Azië waar je naar toe wil om te gaan backpacken… Thailand is gaaf, Indonesië ook, maar uiteindelijk is de keuze op Vietnam gevallen! Goede keuze, want Vietnam heeft ontzettend veel mooie natuur en cultuur te bieden. Je hebt zeker een paar weken nodig om de hoogtepunten van Vietnam te zien, de route die wij hebben afgelegd was van Noord naar Zuid, we zijn gestart in Hanoi. Maar je kan het natuurlijk ook andersom doen en van Zuid naar Noord reizen, je start is dan waarschijnlijk in Ho Chi Min.

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam. Hanoi heeft een gezellig oud centrum waar alle backbackers komen. In het weekend sluiten ze dit stuk stad voor auto’s en brommers en kan je er heerlijk door de kleine straatjes slenteren. Hanoi is de uitvalsbasis voor Sapa en Ha Giang. Sapa staat bekend om de wandeltochten die je kan doen door de rijstvelden, de loop van Ha Giang leg je op de motor (achterop) af en is fantastisch door het prachtige landschap!

Van Hanoi naar Ha Long Bay

Met de bus maar een paar uurtjes naar Ha Long Bay. Vooral het verblijf op het eiland Cat Ba is erg leuk, veel mooie natuur. Het is erg leuk om in Ha Long Bay een boottocht te boeken, hier kan je op blijven slapen terwijl je door het unieke landschap vaart.

Van Ha Long Bay naar Ninh Binh

Eigenlijk een soort Ha Long Bay maar dan zonder water, prachtige, puntige bergen die lukraak uit het landschap omhoog komen. Heel gaaf om hier een brommer te huren en zelf rond te rijden. Slapen is het leukste in Tam Coc, hier is het ’s avonds gezellig met andere backpackers.

Van Ninh Binh naar Hué

Hué is voor een lange tijd de Keizerlijke hoofdstad van Vietnam geweest, je kan je hier prima vermaken met veel culturele bezienswaardigheden.

Van Hué naar Hoi An

Hoi An is een prachtig plekje in Vietnam, en zeker één van mijn favoriete steden. Het is een historische stad die prettig aanvoelt en waar je heerlijk kan shoppen, het staat bekend om de kleermakers en je kan voor een leuk prijsje je eigen jurk of pak laten maken. Als je vanuit Hué reist is het een echte aanrader om de Top Gear Experience te doen naar Hoi An. Met een brommer neem je dan de Hai Van pas, dit is één van de mooiste bergwegen van Vietnam!

Van Hoi An naar Mui Né

Mui Né is heel prettig als je even wil bijkomen van het vele reizen. Het is aan zee gelegen maar doordat het geen openbaar strand heeft is het verstandig hier een wat luxer verblijf te boeken. Dan heb je gegarandeerd een mooi plekje aan zee!

Van Mui Né naar Da Lat

Da Lat is een prettig stadje gelegen in de bergen, dit zorgt voor een aangename temperatuur, eindelijk weer even een lange broek aan. Je kan hier prachtige watervallen bezichtigen en er is genoeg te beleven voor de outdoor sporter.

Van Da Lat naar Ho Chi Min City

Ho Chi Min is groot, levendig en heeft veel historische waarde, je kan er het oorlogsmuseum of bij Cu Chi de Vietcong tunnels bezichtigen.

Van Ho Chi Min City naar Phu Quoc

Al dat reizen is vaak erg vermoeiend, het kan ontzettend fijn zijn om deze lange tocht ontspannen af te sluiten op een mooi, exotisch eiland. Phu Quoc is hier zeker erg geschikt voor.

Hoeveel tijd heb je nodig?

Vietnam is een lang land en je legt dus flinke afstanden af. Ik zou daarom willen aanraden om, als je hierboven beschreven backbackroute wil volgen, zeker 3 tot 4 voor Vietnam uit te trekken. Ik heb van anderen gehoord dat ze in 2 weken door Vietnam gereisd zijn, het is natuurlijk ook maar net wat je allemaal wil zien!

Voorbereiding voor je reis naar Vietnam

– Malariatabletten zijn niet nodig als je naar Vietnam gaat. Mocht je dit toch oplopen, wat heel zeldzaam is, krijg je daar hetzelfde medicijn als je in Nederland ter preventie zou kopen. Wat wel vaker voorkomt is dengue of knokkelkoorts. Draag in stedelijke en vochtige gebieden bedekkende kleding en gebruik DEET. Informeer ook even welke inentingen aangeraden worden om te halen.
– Het kan verstandig zijn hotels van te voren te boeken, dit gaat eenvoudig via internet. Tijdens nationale feestdagen kan het erg druk zijn op de weg dus het is dan slim om eventueel vervoer al geregeld te hebben.
– Om Vietnam binnen te mogen, heb je een visum nodig. Deze is online aan te vragen of bij de ambassade in Den Haag. De online variant is aan te vragen via visumdienstvietnam.nl, deze brief geeft je toestemming om een “Visa on arrival” te verkrijgen op het vliegveld in Vietnam. Hier zet je de online aanvraag om naar een visum in je paspoort, er zijn verschillende aan te vragen afhankelijk van hoe lang je in Vietnam wil blijven.
– Noord Vietnam heeft een heel ander klimaat dan Zuid Vietnam. Het is verstandig om even op te zoeken welke weersomstandigheden er zijn in de periode dat je gaat reizen. In het noorden kan het bijvoorbeeld vooral ’s nachts flink afkoelen dus warme kleren zijn dan een must!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie