Tips & Lijstjes

De mooiste bezienswaardigheden van Jordanië

Jordanië is een wonderschoon land met aantrekkelijke plekken zoals de prachtige oude stad Petra en de idyllische woestijn Wadi Rum. Zelf de onderwaterwereld van de Rode Zee is er prachtig! Het land wordt vaak bezocht door groepen en is daarom erg populair als incentive reis die je kunt boeken via bijvoorbeeld Edgeplore. Maar voor backpackers of vakantiegangers die in hun eentje willen reizen is het ook zeker een aanrader! Als het land je aanspreekt, maar je nog een klein beetje twijfelt of je wel of niet zou moeten gaan, lees dan verder over de begeerlijke bezienswaardigheden die Jordanië te bieden heeft!

1. Petra

Een van de meest bekende bezienswaardigheden, die zeker in dit lijstje hoort te staan, is Petra. De stad die ligt tussen de bergmuren in een vallei was in een ver verleden de hoofdstad van de Nabateeërs. Het hootepunt van de stad is toch wel Al Kazneh. De gevel van de schatkamer. Deze is te bereiekn door een kleine wandeling. Petra is het zeker een bezoekje waard!

2. De dode Zee

Iets wat je natuurlijk gedaan MOET hebben in Jordanië, is het bezoeken van de welbekende Dode Zee. Neem het liefst ook een duik en ervaar het drijfvermogen van zee! Een bezoekje aan de Dode zee is een must, omdat je nergens anders zo’n soort zee hebt. Een extra ti[. Bezoek op de Nebo. Een historische berg in de buurt van de zee met een beeldig uitzicht.

3. Wadi Rum

Deze Rum is ook voor minderjarigen. Het is namelijk geen drank, maar een schitterend
rood woestijnlandschap. waarschijnlijk komt de plek je wel bekend voor. Er worden hie namelijk veel films opgenomen vanwege de unieke stranden. De Wadi Rum is een goede locatie voor regisseurs die in hun films Mars willen nabootsen.

4. Madaba

Zin om naar een amuserende stad te gaan? Ga naar Madaba! Dit stadje wordt ook wel de City of Maps genoemd en staat bekend als een kleine marktstadje. Een leuke bezienswaardigheid in dit stadje is de Madaba Map. Dit is een vloer van zestien bij vijf meter die volledig van mozaïek is. De vloer is te vinden in de orthodoxe Sint-Joriskerk en moet de oudste kaart van het Heilige Land moet voorstellen waarin Jeruzalem het middelpunt is.

5. Jerash

Jerash ligt ongeveer vijftig kilometer ten noorden van de hoofdstad van Jordanië, Amman. Hier vind je ruïnes van een vroegere Romeinse stad Gerasa. Om de ruïnes heen zijn groene bergen en valleien te zien. Absoluut een bezoekje waard!

6. Amman

Zoals zojuist verteld is Amman de hoofdstad van Jordanië. De meeste vliegtuigen die naar het land gaan, komen hier aan. In de hoofdstad zelf is niet enorm veel te beleven, maar toch is het een bezoekje waard. Amman is door zijn centrale liggen makkelijk te bereiken. Een hele dag is genoeg om de stad te bekijken. Je kunt de Koning Abdullah Moskee bijvoorbeeld bezoeken. Deze moskee is een van de weinigen waar je in mag als niet-moslim. Je mag de moskee wel alleen in met een chador. Deze krijg daar. Naast deze Moskee, is het ook een aanrader om het citadel en het Romeinse theater midden in de stad te bezoeken. Als je graag wil shoppen kun je ook naar Amman gaan.

Gerelateerde berichten