Azië

Een rondreis door Japan voor een unieke ervaring!

We kennen Japan allemaal van naam en veel mensen weten het land ook wel aan te wijzen op een kaart. Toch zijn er maar weinig mensen die de schoonheid van dit land zelf hebben mogen ervaren. Japan ligt in Oost-Azië en verschilt in vrijwel ieder opzicht van ons eigen land. Wil je eens op vakantie naar een bestemming die echt uniek is? Dan is Japan een uitstekende keuze. Het lijkt hier soms net even alsof je je in een compleet andere wereld bevindt. Je vindt er eeuwenoude tempels, maar ook gigantische wolkenkrabbers. En soms bevinden ze zich zelfs naast elkaar! Een rondreis Japan zorgt voor een ervaring om nooit meer te vergeten.

Ben jij benieuwd waarom Japan zo een bijzondere reisbestemming is? Wij leggen je graag uit waarom dit land zo bijzonder is. Vind jij het geweldig om te reizen? Lees dan verder, want wellicht is Japan ook de perfecte bestemming voor jou!

Japan heeft een gevarieerd en bijzonder landschap

Veel mensen denken bij Japan meteen aan een unieke cultuur of aan de bijzondere architectuur. Maar wist je ook dat het land een zeer gevarieerde natuur heeft? Het land heeft prachtige kuste, maar ook groene valleien die rechtstreeks uit een schilderij lijken te komen. Kenmerkend voor japan is ook de kersenbloesem. Deze boom staat in het voorjaar in bloei en heeft prachtige roze bloemen. Maar de Japanse natuur heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de berg Fuji of de bamboebossen in Kyoto? De Japanse natuur is op veel plekken adembenemend!

De bijzondere architectuur: modern en traditioneel door elkaar

Als we nog meer redenen moeten noemen waarom Japan zo bijzonder is, dan mag de architectuur zeker niet ontbreken in deze lijst. In het land bevinden de eeuwenoude gebouwen en moderne architectuur zich vaak pal naast elkaar. Zo vind je er nog veel tempels die honderden jaren oud zijn. Maar in de grote steden vind je ook moderne wolkenkrabbers die rechtstreeks uit een futuristische film lijken te komen.

Unieke culinaire gerechten

De Japanse keuken heeft niet veel weg van onze eigen Hollandse pot. Veel van de gerechten uit Japan zijn wereldberoemd. De kans is dus groot dat je een aantal gerechten al kent. Toch is Japan een fantastische bestemming voor de fijnproever. Je kunt hier onder andere genieten van sushi, sashimi en tempura. Japan kent verschillende regio’s en in iedere regio heeft men ook weer andere specialiteiten.

Bijzondere kunst en cultuur

Natuurlijk mogen we ook niet vergeten om de Japanse kunst en cultuur te benoemen. Ook in dit opzicht is het land namelijk uniek. Als kunstliefhebber kun je bijvoorbeeld van de traditionele theatershows genieten. Maar ook zijn kalligrafie en origami bijzondere kunststromingen waar je het best kennis mee kunt maken tijdens je bezoek aan Japan. Ben je iemand die graag kennismaakt met andere culturen? Of vind je het leuk om bijzondere kunstwerken te bewonderen? Dan zul jij je in Japan niet snel vervelen!

Een rondreis door Japan organiseren

Japan is een land dat weinig van ons eigen land weg heeft. Als je een bijzondere reisbestemming zoekt, dan is Japan dus echt een goede keuze. Het is wel aan te raden om je reis te laten organiseren door iemand die het land goed kent. Zo weet je namelijk zeker dat je jouw tijd in het land kunt benutten om leuke ervaringen op te doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je reis te boeken bij Van Verre Reizen.

Gerelateerde berichten