Azië India

5 tips voor reizen door India

India Theevelden

Backpacken door India, love it or hate it. Een rondreis India staat op vele lijstjes, zo wordt het vaak genoemd als een van de goedkoopste landen om te backpacken, het wordt gezien als een van de meest minst goede bestemmingen om als vrouw alleen te reizen, er wordt gezegd dat het een van de meest gave backpack bestemmingen is om lang te reizen, het staat vooral bij veel ervaren reizigers op de bucketlist of mooiste bestemmingen waar ze ooit zijn geweest en zo kunnen we nog wel even doorgaan. India is een enorm land, een prachtig land, maar ook een land waar je jezelf goed over in moet lezen voor je er met je backpack aankomt. Daarom zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

1. Pas op wat je eet en wees voorbereid op maagklachten

Spreek je iemand die al eens in India is geweest dan zal je altijd verhalen horen over vervelende, soms dagenlang durende, wc bezoeken en buikgriep. En ga er maar alvast van uit dat jij ook terug gaat komen met deze verhalen. Het klinkt misschien niet als een goed vooruitzicht en voor sommige zelfs een reden om niet naar het enorme Aziatische land af te reizen, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij zijn nou eenmaal minder gewend en zullen daarom niet tegen al het eten kunnen wat we op ons bord krijgen. Toch kan het Indiase eten overheerlijk zijn, niks zo lekker als een echte curry uit India! De belangrijkste tip die je in gedachten moet houden als je gaat eten in India: Ga naar een restaurant wat vol zit.

India eten2. Vraag het visum India aan en neem je documenten mee

Wie naar India afreist moet sowieso een visum voor India aanvragen. Je kunt dit visum India aanvragen als je op vakantie gaat naar India, voor zaken naar India reist of naar India reist voor medische doeleinden. Tijdens de visumaanvraag heb je een pasfoto en een foto van je paspoort nodig. Na toekenning van het visum mag je maximaal 60 dagen verblijven in India. Belangrijk om te weten is dat je mag niet gaan werken of je permanent mag gaan wonen in India met dit e-visum. Let op dat de verwerking van dit visum minimaal 1 dag duurt, dus vergeet niet het visum India op tijd aan te vragen!

Neem ook je documenten mee, want veel locals en dus ook taxi chauffeurs spreken niet of zeer beperkt Engels en de steden in India zijn vaak massaal en chaotisch waar je met veel moeite de weg moet zien te vinden. Een kaartje waar het adres staat uitgeschreven kan dan erg handig zijn om te voorkomen dat je pas de volgende ochtend een keer je bed hebt gevonden.

India strand3. Wees zelfverzekerd

Het klopt dat India niet altijd even toerist vriendelijk is, maar daar heb je zelf invloed op. Wie namelijk voor de eerste keer in India komt kan een makkelijk slachtoffer zijn voor degene die kwaad willen, maar je zult zien dat wanneer je zelfverzekerd overkomt en soms een leugentje voor bestwil gebruikt dat je ook vaak zeer gastvrij behandeld wordt. Zo kan het helpen om bij aankomst tegen die taxi chauffeur te zeggen dat je al meerdere keren in India bent geweest, zo zal hij minder snel geneigd zijn je op de verkeerde plek in de stad af te zetten. Ditzelfde geldt wanneer je de onderhandeling aangaat. In landen als India is onderhandelen de normaalste zaak van de wereld, maar wanneer je met durf de onderhandeling aangaat zal je zien dat je veel voor elkaar krijgt en vaak ook nog een lach en een schouderklopje in ontvangst mag nemen zodra de onderhandeling achter de rug is.

4. Plan je route (, maar wees ook vrij om hier vanaf te stappen)

Sommige dingen kun je maar beter vroeg vastleggen, denk bijvoorbeeld aan de treinreizen. Zeker wanneer je liever niet in de 2e klasse wilt reizen (en dat wil je op langere stukken in India inderdaad niet). Maar net als in ieder land zal je gedurende de reis veel andere reizigers spreken die je tips geven voor verschillende ‘things to do’ en ‘things to see’ in het land. Zorg dus dat je vrij bent om op het laatste moment nog te kunnen wisselen.

India Theevelden5. Bezoek de theevelden (en neem thee mee als souvenir)

De theevelden van India zijn prachtig, zoals je kunt zien op bovenstaande foto in Munnar. Wie in India is doet er dus zeker goed aan om de theevelden te bezoeken. Neem ruim de tijd voor een mooie hike door de velden en neem vooral enkele zakjes verse thee mee als souvenir. Leuk om te geven en vooral erg lekker om te krijgen voor de thuisblijvers!  Meer weten over India? Lees alles wat je wilt weten voor een geslaagde reis en verblijf in India: https://visumbuitenland.nl/india/algemeen.

India

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie