Azië Singapore

Stopover Singapore? Doen!

Stopover Singapore

Als je je op reis gaat naar Australië of Nieuw Zeeland is de kans erg groot dat je over moet stappen in Singapore, maar ook als je naar een Zuid-Oost Aziatisch land gaat heb je de kans om een stopover in Singapore te maken. Mocht je deze kans hebben, twijfel dan zeker niet en maak er direct een meerdaagse stopover van! Zelf heb ik dit gedaan toen ik onderweg naar Brisbane was en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Een stopover maken heeft sowieso meerdere voordelen: Je breekt je reis op, je ziet weer een nieuw land of stad en vaak hoef je er niks extra’s voor te betalen. Toegegeven, toen wij in Singapore aankwamen hadden we toch even moeite met onze jetlag waardoor we de eerste dag erg vermoeid door deze immens grote stad liepen. Maar wat een stad. Ruim 7,5 miljoen inwoners in 1 stad, wat gelijk het hele land Singapore is. En er is meer dan genoeg te doen, zelf ben ik er 3 nachten geweest, maar ik had me er gerust nog langer kunnen vermaken. Mocht je echter niet heel veel tijd hebben is 2 of 3 dagen ook zeker voldoende om een goede indruk van het land/ de stad te krijgen.

Dat Singapore een van de betere vliegvelden heeft om enkele uren door te brengen heb je vast wel eens in andere blogs gezien en gelezen en dat is ook meteen duidelijk als je het vliegtuig uitstapt. Het vliegveld is leuk ingericht met overal kleine fonteintjes en tropische tuintjes, eenmaal buiten en de klap van de hitte verwerkt staan er direct meer dan voldoende, nette, taxichauffeurs je op te wachten om het ritje naar de stad voor je te verzorgen. Vanaf de snelweg doemt al snel het wereldberoemde Marina Bay Sands op, het moment dat je weet dat je in Singapore bent aangekomen en overdonderd zal worden door de verschillende indrukken die op je af komen.

Hostels zijn er gelukkig meer dan genoeg, ook voor de budget-backpackers, dus ook daar hoef je je geen zorgen om te maken. Wat kun je allemaal doen tijdens een stopover in Singapore?

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Dit mag je hoe dan ook niet overslaan. Vrijwel overal vanuit de stad trekt het je aandacht en met een reden ook. 3 torens die met elkaar verbonden worden door een zwembad in de vorm van een schip op de hoogste verdieping vormen samen dit prachtige, voor de reizigers met een groter budget bedoeld, hotel. Mocht je een duik willen nemen in het zwembad is een goede dosis lef en blufvermogen nodig, maar mocht je gewoon een kijkje vanaf het dak willen nemen is dat uiteraard gewoon mogelijk door met de lift naar de bovenste verdieping te gaan. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht over de stad, maar wat ik zelf erg indrukwekkend vond was het uitzicht over de straat van Singapore waar enkele honderden schepen soms uren of dagen liggen te wachten om de haven van Singapore in te mogen. Ook rondom Marina Bay is genoeg te doen dus trek hier gerust een paar uur voor uit.

Clarke Quay Singapore

Boat Quay & Clarke Quay

Het bekende Aziatische streetfood kom je hier niet tegen, maar wel gezellige Europees aandoende terrassen. Dus een ideale plek om even op adem te komen en een lekker hapje te eten aan het water. Aan brabben, vissen en allerlei ander levend watergedierte geen gebrek om uit te kiezen en zelfs een Singapore’se dependanche van het Amerikaanse Hooters vind je hier.

Arabic street Singapore

Little India, China Town, Arabic Street

Wat Singapore erg leuk maakt zijn de verschillende ‘steden in de stad’. Een little India en China Town vind je in vrijwel alle grote steden, maar zo groot als in Singapore heb ik ze nog niet vaak gezien. Ook hier kun je gerust een halve dag of een dag voor uit trekken om lekker rond te struinen langs verschillende kleine tempels, eettentjes en al het andere wat het te bieden heeft. Zelf heb ik echter veel tijd door gebracht in het Arabische gedeelte, grotendeels omdat hier ons hostel zat, maar ook vanwege de relaxte sfeer die hier hang en de verschillende shisha barretjes waar je in de avond kunt genieten van een traditionele waterpijp om de dag nog eens te bespreken.

S.E.A. Aquarium

Vergeet alle aquaria die je tot nu toen in je leven hebt gezien. Het S.E.A. Aquarium in Singapore is het grootste aquarium ter wereld en zonder enige twijfel het bezoeken waard. Trek er gerust een halve dag voor uit, ook rondom het aquarium is meer dan genoeg te doen om er een volledige dag voor uit te trekken. Het meest indrukwekkende vond ik toch zeker de reuzenmanta, oftewel manta rog, met een doorsnee van zo’n 4 meter.

Nu weet ik zeker dat er mensen zijn die langer in Singapore zijn verbleven dus als je nog meer tips hebt, laat het vooral weten!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie