Portugal

Een vakantiebestemming die het allemaal heeft? Bezoek de Algarve!

Wanneer je slechts één of enkele keren per jaar vakantie hebt en dan ook graag op vakantie wilt gaan, dan is het zaak je vakantiebestemming zorgvuldig uit te kiezen. Welnu, als je hierbij de voorkeur geeft aan een bestemming met een aantrekkelijk klimaat, een vriendelijke lokale bevolking en een keuken met vele heerlijke gerechten en dranken, dan is Portugal waarschijnlijk een ideaal vakantieland voor jou, zeker als je het geen probleem vindt met het vliegtuig te reizen. De meeste mensen die voor Portugal kiezen gaan voor een bestemming in het zonnige zuiden van het land, in het gebied met de naam Algarve. Bekende trekpleisters worden aldaar gevormd door onder meer de steden Faro en Albufeira. Hieronder lees je wat deze beide steden zoal aan moois te bieden hebben.

Faro: een ideale bestemming voor een geslaagde stedentrip

Ten eerste is Faro een ideale bestemming voor een mooie stedentrip. Faro beschikt immers over een eigen internationaal vliegveld met directe vliegverbindingen vanuit Nederland. Vliegend doe je er maar een paar uur over om deze fraaie stad te bereiken. Of je Faro nu bezoekt als onderdeel van een langere vakantie in Zuid-Portugal of als stedentrip, de volgende bezienswaardigheden in en rond Faro zijn in ieder geval zeer de moeite waard:

  • Het historische stadscentrum. Hier mag je zeker het stadhuis, het theater, de jachthaven, de stadspoort Arco de Vila, het plein Largo da Sé en de Sé de Faro kathedraal niet missen. Los daarvan is het in Faro heerlijk dwalen door de smalle, kronkelige straatjes. Opvallend zijn ook de vele ooievaars die in deze stad rondvliegen.
  • Het fraaie natuurreservaat Ria Formosa ten zuiden van de stad. Dit reservaat biedt onder meer rustige zandstranden, blauwe lagunes en ongerepte eilandjes.
  • Het prachtige, lange, brede zandstrand dat je iets ten zuiden van Faro vindt. Dit strand grenst aan de Atlantische Oceaan.

Albufeira: the place to be voor een relaxte vakantie

Albufeira, op enkele tientallen kilometers ten westen van Faro, is een stad die door vele toeristen wordt gebruikt als uitvalsbasis voor een wat langere vakantie in de Algarve. Dat velen Albufeira hiervoor verkiezen is natuurlijk niet voor niets. Deze plaats heeft namelijk, ondanks de komst van al die toeristen en recreanten, altijd de authentieke sfeer weten te behouden. Albufeira beschikt dan ook over een prachtige oude binnenstad met talrijke fraaie panden, straatjes en pleintjes. Rond die binnenstad vind je zandstranden en vooral veel horecagelegenheden. Speciaal voor fervente feestgangers is er ook een nieuw centrum gerealiseerd, op een paar kilometer ten oosten van het oude centrum. Dit nieuwe centrum is een deel van de stad dat vooral in de nachten van de toeristische seizoenen echt tot leven komt.

Gerelateerde berichten