Portugal

Porto in de winter: de leukste activiteiten

De winter is natuurlijk bij uitstek een periode waarin we graag ons koude kikkerlandje even verlaten. Lekker de winterzon opzoeken in het zuiden. Porto is een heerlijke plek om in de winter te vertoeven. Je zult er dan geen 35 graden hebben, maar 20 graden met zon vind ik persoonlijk ook veel lekkerder dan die enorme hitte. Dus ben je voor komend najaar of voor komende winter alvast opzoek naar een lekkere bestemming: Porto is the place to be!

Allereerst natuurlijk even de klimaatcijfers voordat we overgaan op de leukste activiteiten en bezienswaardigheden. In oktober is de gemiddelde temperatuur 21 graden, in november 17 graden en in december en januari 15 graden. Met gemiddeld 4 tot 6 zonuren per dag ligt de gevoelstemperatuur hoger en kun je zelfs nog aan het strand zitten op lekkere dagen. En vanaf februari wordt het alweer warmer!

Een wijnproeverij of een portproeverij

In Porto kun je van allerlei verschillende proeverijen genieten. De portproeverij is (naar onze mening) het meest uniek, maar dan moet je natuurlijk wel van port houden. Anders is een wijnproeverij ook zeker aan te raden. Bij verschillende kastelen en op andere plekken in de buurt kun je deze activiteit boeken. Vraag aan je host of aan de eigenaar van een bakkerij of wie dan ook uit de buurt waar je moet zijn om zo de leukste lokale plekken te vinden.

Stadswandeling

Of het nou zomer of winter is, een stadswandeling is altijd leuk! Zelfs met regen is het een heerlijke activiteit. Er is altijd leven in het centrum, dus ook altijd wat te zien. Loop langs de Ponte Dom Luis – een mooie Portugese brug – en bijvoorbeeld ook langs Avenida Dos Aliados – een prachtige grote straat.

Schaatsen op de open lucht schaatsbaan

Ook in Porto kunnen ze schaatsen! Er is in de winter altijd wel ergens een (open lucht) schaatsbaan te vinden waar je je noord Europese skills even kunt tonen. Vaak in combinatie met een winter- of kerstmarkt zodat het bezoekje nog gezelliger wordt. De locatie wisselt nog al eens dus check dat vooral even bij je slaapplaats of bij de informatie punten voor toeristen.

Bezoek het voetbalmuseum

Voor de liefhebbers is er een fantastische activiteit: namelijk het F.C. Portomuseum. Aangezien ik geen groot voetbalfan ben kan ik over de inhoud van het museum niks vertellen (we hebben hem immers overgeslagen), maar als ik de verhalen moet geloven hoort hij absoluut in dit rijtje thuis.

De boekenwinkeltjes van Porto

Porto heeft super veel unieke boekenzaken. Zelfs als je niet van lezen houdt zijn ze de moeite waard. We kregen van kennissen de winkel Livraria Lello getipt, erg leuk! Binnen zijn er prachtige trappen en je waant je echt even in een Harry Potter wereld van toverstaffen en kastelen.

De Igreja kerk

Een bezoekje aan de kerk! De mooiste van Porto als je ons moet geloven. Een onvoorstelbare hoeveelheid pracht en praal vind je in deze kerk. Je kijkt je ogen uit! Van plafond tot muren, alles is met goud bedekt en overal zijn prachtige details. Kortom: hoe dan ook een bezoekje brengen!

Horeca en nachtleven

Lekker eten kun je zowel in de zomer als in de winter, dus als je in de winter in Porto bent dan is lekker uit eten en op stap altijd leuk! Proef in ieder geval ergens een Pastéis de Nata en test ook vooral een keer de terrassen aan de waterkant. Voor een feestje kun je in het centrum terecht en lekkere biertjes: die hebben ze overal!

Dit zijn stuk voor stuk leuke activiteiten in de winter in Porto of wanneer je in Porto bent met slecht weer. Dus zeker niet getreurd als het wat kouder is want ook dan vermaak je je prima in Porto!

Gerelateerde berichten