Portugal

Madeira: de tofste bezienswaardigheden!

Madeira is een eiland dat bij Portugal hoort, maar eigenlijk ver weg ligt van het vasteland. Het eiland ligt midden in de oceaan en een ligt stuk zuidelijker dan Europa. Het is een hele bijzondere plek als je het mij vraagt. Doordat Madeira ter hoogte van Afrika ligt, is de zonkracht er heel sterk. Omdat het echter midden op zee ligt, regent het er regelmatig. Dat zorgt ervoor dat de sfeer op Madeira bijna Caribisch aandoet. Niet in de laatste plaats door de gigantische bananenplantages en allerlei ander gewas. Het eiland is supergroen, staat vol met bloemen en is dus heel vruchtbaar. Kortom: een paradijsje. Tijd om de activiteiten en bezienswaardigheden te gaan ontdekken!

1. Een bezoekje aan de kleurrijke hoofdstad Funchal

Funchal is de hoofdstad van Madeira en bovendien een hele gezellige plek. Je kunt overal heerlijk fruitig schepijs eten, terrasjes pakken en winkeltjes bekijken. In de winkelstraat staan mooie palmen en langs de kustlijn loopt een brede boulevard. Daarnaast zitten op verschillende plekken marktjes verscholen waar ze allerlei bijzondere fruitsoorten verkopen. Zo ook de Mercado dos Lavradores. Omdat Madeira zo ver van de ‘bewoonde wereld’ ligt, consumeren de inwoners voornamelijk eten en drinken wat op het eiland zelf gemaakt wordt.

Madeira

2. Het mooiste uitzichtspunt van Madeira – Skywalk Cabo Girao

Oké, ik moet eerlijk toegeven dat ik het uitzicht niet met eigen ogen heb mogen bewonderen. Dat wil zeggen: ik was er wel maar er was geen uitzicht. We hingen immers midden in een grote wolk waardoor we nog net een meter voor ons konden kijken. De plaatjes die ik van dit uitzicht gezien heb zijn echter fantastisch en daarom zou ik de plek zeker aanraden. Je staat op een soort balkon waar je door de vloer naar beneden kan kijken en de zee ziet. Je kijkt daarnaast uit over de plantages op het land en aan de andere kant de mooie zee en de ruige kustlijn. Schijnt dus ontzettend tof te zijn!

3. Een duik in de natuurlijke zwembaden

Madeira is een van de eilanden waar je van die fantastische natuurlijke zwembaden vindt. Vlakbij de kust zijn door de golven en de natuur over de tijd mooie baden gevormd. Het is zout water en wordt zo nu en dan met een golf aangevuld door de zee. Doordat het water op één plek ligt, warmt het snel op en heb je het gevoel dat je in een infinity-pool zwemt. Heel erg leuk!

4. Madeira en het sprookjesbos

Zo heet het bos natuurlijk niet, maar zo voelt het er wel. Fanal Forest is echt alsof je in een andere wereld terechtkomt. Er hangt een mysterieuze sfeer, zo nu en dan bijna Harry-Potter-achtig. Zeker als je er bent op een moment dat het bewolkt is. Er hangt dan vaak een vochtige mist die optrekt vanuit de grond. Er is groene begroeiing en het staat er vol met laurierbomen. Uiteraard vind je er ook verschillende diersoorten. Zoek van tevoren even goed op wat belangrijke dingen zijn om in je achterhoofd te houden wanneer je dit bos bezoekt.

5. Walvissen- en dolfijnentocht in Madeira

Op meerdere kustplekken in Madeira kun je een boottocht boeken waarmee je walvissen en dolfijnen kunt spotten. Je hebt natuurlijk niet de garantie dat je ze tegenkomt, maar de boottocht zelf is ook heerlijk.

5. De kabelbaan naar de top van de berg

Vlakbij de hoofdstad van Madeira vind je het startpunt van de kabelbaan die je de berg optilt. Je kunt dit ook met een taxi doen, maar het is veel leuker om van het uitzicht uit de gondel te genieten. Bovendien is de weg zo ontzettend stijl dat de autorit niet noodzakelijk ontspannen is. Je kunt ervoor kiezen om naar beneden te hiken of een slee te nemen. Deze sledes gebruikten ze vroeger om goederen mee de berg op en af te vervoeren. Nu kun je er dus ook als passagier gebruik van maken. Uiteraard kun je ook de gondel of een taxi terugnemen.

Er zijn nog veel meer mooie plekjes op Madeira. Zo vind je er bijvoorbeeld ook fantastische lege stranden, bijzondere boerendorpjes en mooie watervallen. Je kunt er hele mooie hikes en wandelingen maken in het binnenland. Daar wonen namelijk heel weinig mensen en de natuur is er heel mooi bewaard gebleven. Kortom: ga het ontdekken en geniet!

Madeira

Gerelateerde berichten