Canada

De mogelijkheden van een wintersportvakantie in Canada

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar Canada leent zich uitstekend voor een skivakantie. Van de pistes in Oostenrijk glijden voelt al heerlijk, laat staan in de prachtige bergen van Canada. Je vindt er pittoreske dorpjes, lekker eten op de pistes, prachtige lange afdalingen en ook hele lekkere biertjes. Een van de grote voordelen van Canada is dat je er meer dan 6 maanden kunt skiën. Het seizoen is er zo lang dat je nog kunt skiën wanneer je in Europa alweer bijna met je gezicht in de zomerzon zit. Canada heeft enorm schattige stadjes waar je in kunt overnachten en daarnaast is het après-skiën er net zo gezellig als in het bourgondische Oostenrijk.

Meer uitdaging

Canada biedt om verschillende redenen meer uitdagingen in de skigebieden dan Europa. Canadese skigebieden hebben een buitengrens waar je niet overeen mag. Verder mag je overal in het gebied naar beneden. De pistes zijn enorm breed en de wachttijd bij de liften is kort. Je hebt er bovendien weinig last van drukte, mede omdat het skiseizoen zo lang is dus de drukte verspreid zich.

De extra uitdaging zit hem in de stukken buiten de piste die je mag nemen, de steile afdalingen, de verscheidenheid aan pistes en al de moeilijkheidsgraden. Niet te vergeten biedt Canada allerlei extra activiteiten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met een helikopter naar een gebied gebracht te worden waar nog niet geskied is en daar de eerste lijntjes te trekken. Daarnaast kun je tegen betaling met een grote pistenbully naar plekken gebracht worden waarvandaan je naar beneden mag skiën.

Mogelijkheden van skiën in Canada

Verschillende aanbieders stellen reizen samen die je als totaalpakket kunt boeken. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over transfer, aansluitende overnachten en een skipas. Voor de locaties aan de Oostkust van Canada zijn de prijzen erg enorm vriendelijk. Aan de andere kant van Canada is het ook zeker te doen en de locaties zijn er echt adembenemend mooi.

Canada biedt zoveel plekken waar je kunt skiën dat ieder skigebied zijn eigen specialiteit heeft. Zo heeft het ene skigebied de mooiste liften, de andere heeft de langste afdalingen en de volgende de mooiste uitzichten. In het skigebied Sub Peaks Resort schijnt over het algemeen het vaakste de zon. Silver Star en Big White worden vaak aangemerkt als de beste skigebieden overall.

Waar moet je aan denken als je gaat skiën in Canada

  • Als je naar Canada op vakantie wil, moet je een eTA aanvragen waarmee je zonder visum het land mag betreden. Je vraagt het gemakkelijk binnen vijf minuten aan en het kost maar €19,95. Betaling kan gewoon veilig en via IDeal. Daarnaast kun je hier opzoeken wanneer je precies een eTA aan moet vragen. In feite geldt het voor alle vakantiegangers die een Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben en die in 2019 of 2020 naar of door Canada reizen. Als je jaarlijks op vakantie wil, kun je hem zelfs vaker gebruiken want hij is vijf jaar geldig. Wanneer je paspoort vervalt moet je de voorwaarden nakijken want vaak vervalt daarmee ook de geldigheid van het eTA.
  • Stel dat je een overstap in Canada hebt, is het belangrijk even de gespecificeerde voorwaarden van de eTA te checken. Hij is dan alsnog binnen vijf minuten aan te vragen, het kan alleen zijn dat de voorwaarden hier net anders voor zijn. Het is overigens wel mogelijk ook een visum aan te vragen maar over het algemeen is een eTA gemakkelijker en vooral veel goedkoper. Dat is de reden waarom de meeste kiezen voor een eTA en waarom het jou dus ook het voordeligste is om voor deze optie te gaan.

  • Er is natuurlijk een tijdsverschil tussen België en Canada. Als je niet lang op skivakantie gaat kan het lonen om rekening te houden met de tijd waarop je vliegt. Als je ervoor kunt zorgen dat je niet een volledige nacht mist, zou de schade van je jetlag mee kunnen vallen. Drink tijdens je reisdag veel water en daarnaast geen koffie of bier, dan blijft je slaapritme zo goed mogelijk.
  • Voor de zekerheid kun je altijd de site van de Belgische overheid raadplegen voor de laatste reisadviezen en updates.

Gerelateerde berichten