Spanje

Goed idee: kamperen aan de Costa Brava

Een kampeervakantie aan de Spaanse Costa Brava is echt genieten. Er is volop zon, zee en strand en daarom kun je de hele dag van het heerlijke buitenleven genieten. Maar er zijn zoveel landen waar je lekker in de zon op een camping kunt verblijven, inclusief een strand en zee in de buurt. Wat maakt een kampeervakantie aan de Costa Brava dan zo speciaal? In dit artikel vertellen we je meer en ontdek je waarom de Costa Brava de perfecte bestemming voor een kampeervakantie is!

Wat te doen aan de Costa Brava?

Costa Brava is een van de populairste bestemmingen voor vakantie in Spanje. Er is namelijk veel te doen, van watersport tot aan slenteren op de boulevard. Het strand en de zee is zeer aantrekkelijk voor veel toeristen en een bezoek aan wereldstad Barcelona mag ook niet ontbreken als je de Costa Brava aantikt. Wissel de drukte van Barcelona af met een heerlijk dagje zonnen aan het strand en de talloze afgelegen baaien. Aan de Costa Brava zijn nog veel stukjes ongerepte natuur. Je hebt zelfs uitzicht op de Pyreneeën als je langs sommige rotspartijen aan de kust loopt!

Een unieke belevenis: kamperen

Als je op vakantie gaat, dan moet je natuurlijk een verblijfplaats regelen. Veel mensen kiezen voor een hotel, maar het kan ook zijn dat je voorkeur uit gaat naar een camping. Kamperen is dan ook zeker aan de Costa Brava mogelijk!

Genieten van de natuur

Als je kampeert op een Spaanse camping, dan kun je maximaal genieten van het buitenleven en de prachtige natuur. Deze beleving zul je niet krijgen als je in een hotel slaapt. De meeste campings liggen aan het strand, in het bos of op een andere mooie natuurrijke plek. Je ervaart dus veel vrijheid in de frisse lucht. Sommige campings zijn zo afgelegen dat je ‘s nachts een heldere sterrenhemel kunt zien. De zomers aan de Costa Brava zijn heerlijk. Het regent er bijna nooit, waardoor je eindeloos buiten kunt sporten, spelen en koken.

Maak het zo luxe als je zelf wilt

Als je bij kamperen meteen denkt aan slapen in een tent, dan kunnen we je vertellen dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Kamperen kun je namelijk op verschillende manieren doen. Wil je het helemaal basic aanpakken, dan is een tent en basisbenodigdheden inderdaad al voldoende. Maar als je een ruimer budget hebt en een beetje luxe wilt, dan is dat ook zeker mogelijk. Je kunt dan in een luxe tent slapen of in een bungalow verblijven. Campings in Spanje bieden daarom ook voor ieder wat wils. Je kunt vaak kiezen uit verschillende accommodaties zoals stacaravans, huisjes of (luxe) tenten. Wil je kiezen voor een camping aan de Costa Brava, dan is camping Cypsela een goede keuze. Deze camping biedt plaats voor een caravan of tent, maar je kunt er ook een bungalow huren. Als je een beginnende kampeerder bent, dan raden we een huisje of bungalow aan, omdat je dan zelf geen nieuwe kampeerspullen hoeft te kopen. Echter krijg je wel het typische kampeergevoel, aangezien je dus gewoon op een camping verblijft en volop van het buitenleven kunt genieten.

Gerelateerde berichten