Spanje

Mooiste stranden van Malaga

Malaga bruist, leeft en sprankelt. Niet alleen door de gezellige binnenstad, maar ook door de grote hoeveelheid stranden. De welbekende badplaats Malaga ligt in de gelijknamige provincie en biedt een groot scala aan stranden. Van brede witte stranden tot groene stranden met palmen. En van feestelijke drukke stranden tot lege rustige plekken. In en rondom de stad Malaga kun je je dus kortgezegd lange tijd vermaken met het verkennen van de verschillende stranden en zwemmogelijkheden. Niet alleen in de zomer zijn deze stranden fantastisch om een bezoek te brengen, ook in het voor- en naseizoen is het een aanrader. Met een zonnetje en een jasje is het namelijk ook heerlijk vertoeven. Malaga is niet voor niets een populaire winterbestemming. Het klimaat is er meer dan aangenaam en in januari kan het er prima 20 graden zijn!

 

1. El Palo Beach Malaga

El Palo is een mooi zandstrand met palmbomen. Je kunt er uitgebreid zonnen, wandelen, zwemmen en chillen. Het strand staat vooral bekend om de vele vissers. Niet gek want het ligt in een van de meest bekende visserswijken van Malaga. Het zal je dan ook niet verbazen dat je voor een goed visrestaurant hier aan het juiste adres bent. Direct aan het strand (en ook nog in de wijk daarachter) vind je allerlei lekkere restaurants. Je proeft aan de gerechten meteen dat het recht uit zee komt en dat ze in Malaga wel kaas gegeten hebben van het bereiden van vis!

2. Malagueta Beach

Het meest bekende strand van Malaga is Malagueta Beach. Het is eigenlijk het stadsstrand en ligt dus ook pal aan het centrum. In de zomer liggen hier veel locals en toeristen. In de avonden hoor je dan ook altijd wel ergens muziek uit een barretje komen. In de wintermaanden wordt de plek ook gebruikt om te surfen. Vroeg in de ochtend zie je dus enkele planken op het water, lekker ploeteren door de golven. In de wintermaanden is het bovendien een populaire wandelroute: of lekker met blote voeten door het zand, of net erboven over de boulevard met uitzicht over de zee.

Malaga

3. Baños del Carmen

Op ongeveer een half uur lopen in oostelijke richting vanuit Malagueta Beach, vind je Baños del Carmen. Officieel ligt het niet meer in de stad Malaga, maar in het naastgelegen dorp. Wel in de provincie Malaga voor de oplettende lezer. Het is een fijn strand met mooie golven. Het is er wat kleiner en over het algemeen dus ook iets rustiger.

Naast het strand vind je op een pier een mooi restaurant. Dit is vroeger een verlaten plek geweest maar is daarna helemaal opgeknapt tot de locatie die het nu is. Het dakterras dat in de zomer gebruikt wordt, maakt het helemaal af. Veel locals komen hier lekker lunchen en eens in de zoveel tijd worden hier ook feesten en bruiloften gegeven. Je zit hier echt met je voeten bijna in zee en toch is het relatief goedkoop om hier te lunchen. Tip: ga aan het einde van de dag hiernaartoe voor een drankje en bekijk een prachtige zonsondergang vanuit het restaurant of het strand!

4. Playa la Caleta Malaga

Ook een fantastisch strand voor als je in de zomer een plek zoekt met veel ruimte en genoeg voorzieningen. Het ligt in het verlengde van Malagueta Beach en is op veel plekken minstens net zo breed. Hier en daar steekt er een palmboom uit het zand waardoor er ook wat schaduw is. Je kunt er douchen en achter de boulevard zijn er genoeg strandtentjes om wat te eten en te drinken. Uiteraard kun je hier ook heerlijke ijsjes scoren!

Nog een leuk feitje: vlakbij dit strand vind je een soort openbaar sportcentrum in het klein. De boulevard van Malaga staat namelijk vol met sportfaciliteiten. Bij Playa la Caleta staat dus een groepje met apparaten. Zo ook tussen Malagueta Beach en Baños del Carmen en die is zelfs nog een stukje groter. Locals en internationale studenten maken hier dankbaar gebruik van. Het is immers gratis, altijd wel ergens dichtbij, met een fantastisch uitzicht en bovendien in de buitenlucht. Doe er je voordeel mee!

Gerelateerde berichten