Spanje Tips & Lijstjes

Roadtrip langs de mooiste plekken op Gran Canaria

Gran Canaria is het grootste eiland van de Canarische eilanden en leent zich perfect voor een roadtrip met een huurautootje! Omdat eigenlijk iedereen op het eiland een auto huurt, zelf de mensen die vaak kiezen voor een all inclusive Gran Canaria, is het heel gemakkelijk om dit te regelen. Om lange wachtrijen te voorkomen, zou ik het van tevoren regelen en ook vooraf inchecken. Als je dat doet, zit je na je vlucht binnen een half uur in je bolide geplant. Gran Canaria is het grootste en daarmee ook het meest industriële eiland. Als je door deze drukke stukken heen kijkt, schuilt er een prachtig binnenland achter en ook de meest mooie kustplaatsen. Omdat je dus wel echt moet weten waar je moet zijn, neem ik je mee langs de mooiste plaatsen!

Caldera de Bandama

Deze krater is heel gemakkelijk te vinden met de auto. 1800 jaar geleden is deze vulkaan uitgebarsten en heeft een grote krater achtergelaten in de grond. Het is een van de grootste van de wereld geworden. Je kunt helemaal om de rand heen lopen of juist naar beneden. De verhalen gaan dat je daar wijn kunt proeven, maar de fysieke inspanning om hierachter te komen durfden wij niet aan. Wel zijn we naar het balkon gelopen. Je ziet deze liggen vanuit de kraterrand. Dit is een wandeling van ongeveer een kwartier en heeft ook een prachtig uitzicht. Als je met de auto vijf minuten verder rijdt naar Pico de Bandama dan kun je echt van bovenaf de krater inkijken en zie je eigenlijk pas hoe groot hij is.

Cuatro puertas

Deze heilige grotten stammen uit een ver verleden. Het is de heilige berg van de oude Canariërs die het gebruikten om rituelen uit te voeren. Je kunt op het dak klauteren om daar een halve cirkel te bewonderen. Men denkt dat hier offers naar de Goden gebracht werden in die tijd. Als je iets doorloopt kom je op een prachtig punt zoals je op de foto kunt zien. Het waait er vaak hard en met stoten, dus blijf ver genoeg van de rand.

Las Dunas de Maspalomas

Dunas klinkt als duinen en dat zijn het officieel ook, maar als je er staat is het net een levensgrote woestijn. Je kunt op meerdere plekken in de duinen komen. Grote zandheuvels en een sterk briesje kenmerken deze spot. Van de ingang tot aan de zee is ongeveer een half uur tot drie kwartier lopen. Een heerlijke wandeling met de zon op je gezicht. Zelfs in de voorjaarsvakantie was het zo rustig dat je foto’s kunt maken zonder mensen op de achtergrond. Er zijn er namelijk niet veel die een klein wandelingetje richting zee wagen.

Las Salinas

Je vindt deze fantastisch plek niet in veel blogs en boekjes over het eiland, maar het is misschien wel de leukste aanrader die ik heb. Las Salinas is een natuurlijk zwembad. Het zeewater is omgeven dor rotsen en er zijn trappetjes aan vast gemaakt. Rondom staan paaltjes waar je op kunt staan (en vast kunt houden) en waar ze golven tegen je aan botsen. Binnen de rotsen is het water kalm en kun je lekker je dagelijkse baantjes trekken. Deze kustplaats ligt zo dat de zon in de zee zakt dus ook in de namiddag is het puur genieten op een voorverwarmd vlondertje met je Niccie French.

Puerto de las Nieves

Dit dorpje is een heel schattig vissersdorpje met een kleine haven. Vanuit hier varen ook de kleine ferry’s naar Tenerife en terug. Over een vlondertje loop je langs alle lekkere eettentjes en kom je achter de haven op een klein strand. Bijzonder aan dit strand is dat het zwart zand heeft. Je kijkt uit op grote bergtoppen en een deel van de haven dus. Het is een heel rustgevend plekje en ook helemaal niet toeristisch. Je kunt er makkelijk komen en parkeren is maar €2 voor ene hele dag. De kust van Puerto de las Nieves is ook mooi, maar wel ruig. De golven klappen tegen de rotsblokken omhoog. Als het wat onstuimiger weer is dan loopt de boulevard ook weleens onder water.

Gerelateerde berichten