Tips & Lijstjes

Ik kom terug van vakantie en voel me…

Terschelling

De vakantiekriebels waren volop aanwezig, je had alle mogelijke aftelapps op je telefoon staan en je koffer voldeed precies aan de gewichtseisen. Dankzij jouw goede voorbereidingen was jouw vakantie géwéldig, ben je heerlijk uitgerust thuisgekomen en staan al je vakantieherinnering netjes op film en foto. Toch is je vakantie echt voorbijgevlogen en had je eigenlijk nog wel wat langer willen blijven. Het werkende leven gaat weer beginnen en het kleine dipje wat je ervaart is meer dan logisch. Wij hebben de meest herkenbare gedachten op een rijtje gezet, want we voelen met je mee. Echt.

IK WIL TERUG!

Je komt terug in (het regende) Nederland en beseft gelijk hoe fijn het op je vakantie was. Je wilt je het liefste omdraaien en het vliegtuig terugpakken naar waar je net vandaan komt. Je weet dat dit niet mogelijk is, dus bedenk je wat anders: het plannen van een nieuw tripje dat snel moet plaatsvinden. Je pakt je smartphone uit z’n Sony Xperia XA1 Plus hoesje en voegt Skyscanner gelijk toe aan je favorieten. Herkenbaar! Vaak boek je het tripje niet echt en blijft het bij een spontane opwelling. Een alternatief, zodat je wel het idee hebt dat je echt iets onderneemt, is het maken van een adventure fund. Neem een mooie glazen pot met aluminium of kurken deksel. Snijd een gaatje in de bovenkant en daar is je DIY spaarpot. Versier de buitenkant met een stukje wereldkaart of schrijf op verschillende hoogten een stukje tekst: hostel in Nederland (onderaan), vliegticket binnen Europa, Airbnb aan de zuidkust, etc.

Holiday memories

Je wilt al je vakantieherinneringen graag vastleggen. Maakt niet uit hoe. De foto’s die je met je selfie stick hebt vastgelegd, de eettentjes waar je bent geweest en al het moois wat je gezien hebt. Waarschijnlijk denk je nu gelijk aan een fotoalbum, en dat is absoluut een aanrader, maar er zijn alternatieven waar je in eerste instantie niet meteen aan denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een scratchmap, waarmee je alle plekken waar je geweest bent kunt markeren? Vooral als je veel reist naar verschillende landen, is dit een prachtig pronkstuk voor aan de muur. Wat je ook kunt doen, is jouw favoriete foto laten afdrukken op een telefoonhoesje, notitieblok of zelfs koffer. Je herinnering wordt op een originele manier bewaard en je denkt vaak terug aan die heerlijke week weg.

Goede voornemens

Herken je dat ook bij jezelf? Je komt terug van de vakantie en neemt je van alles en nog wat voor. Als je terugkomt ga je echt weer gezonder eten, meer sporten, vaker met je vriendinnen afspreken, meer water drinken of meer boeken lezen in je vrije tijd. Dit is niet gek. Tijdens je vakantie heb je de tijd om na te denken over wat je graag zou veranderen en heb je tevens de tijd om het gelijk in de praktijk te brengen. Deze goede voornemens zijn absoluut positief, maar zorg ervoor dat je realistisch blijft. Thuis wachten je dagelijkse taken en hobby’s namelijk weer op je.

Iedereen verstaat je weer….

Waarschijnlijk heel herkenbaar, maar wel iets om even alert op te zijn als je het vliegtuig uitstapt. In het buitenland is het erg gemakkelijk om even een opmerking te maken over die knappe ober of ontzettend gênante outfit. Ze horen je immers toch niet. Als je weer in Nederland bent, gaat dat helaas niet meer op…

Huisdieren knuffelen

Als je huisdieren hebt, dan weet jij gelijk een voordeel op te noemen van je terugkomst in Nederland: je kunt weer lekker met ze knuffelen! Tijdens het moment dat je jouw hond, kat of konijn weer in de armen sluit, ervaar je intense blijheid en geluk. Toch weer fijn om terug te zijn.

Eigen bed, eigen douche en .. eigen wc

Hoe lekker het hotelbed ook lag, vaak verlang je weer terug naar je vertrouwde bedje en douche thuis. Daarnaast, ondanks dat het nog een beetje taboe is, kun je weer ongestoord naar je eigen wc, want ook dat gaat niet altijd even makkelijk op vakantie.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie