Spanje

Met de camper naar Spanje: 10x de leukste camperbestemmingen!

Tien bestemmingen pikken we eruit, maar eigenlijk is dat niet te doen als je het over de leukste bestemmingen van Spanje hebt met de camper. Dit land heeft zo veel te bieden van zon, zee en strand tot groen, bergen en valleien. En zelfs als je een woestijn wil bezoeken ben je in Spanje aan het juiste adres. Je kunt kiezen tussen een actieve trip door Spanje met je camper naar prachtige mountainbike- en hikeroutes, heerlijke surf plekken of een passieve vakantie waar je gewoon geniet van een stadje met haar pracht en praal, zon, zee, tapas en heerlijke wijnen. Officieel heeft Spanje een wildkampeer-verbod, gelukkig wordt dit op veel plekken wel gedoogd waardoor je op veel plekken gratis kunt overnachten. Daarnaast biedt Spanje voldoende camping en camperplaatsen aan om de nacht door te brengen. Wij reisden veel met Park4Night en Campercontact om tot de juiste plek te komen.

1. Valencia

Valencia is een hele leuke tip als je met je camper naar Spanje reist. In deze stad kun je met recht zeggen dat ze van de nood een deugd hebben gemaakt door dat ze de drooggelegde rivier tot een stadspark omtoverden die haar weerga niet kent. Het ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’ maakt dit park helemaal af met meerdere gebouwen gericht op cultuur en wetenschap.

2. Altea

Altea is een prachtig dorp waar je misschien zelf niet direct aan denkt tijdens je campertrip door Spanje. Altea is nog niet ontdekt door het grote publiek. Het dorp bestaat uit prachtige witte huisjes aangekleed met kleurrijke bloemen. Het heeft zowel een mooi plein rond de kerk in de oude stad als een uitgestrekte boulevard langs de zee. Voor ieder wat wils dus!

3. Cartagena

Een autoluw stadshart is altijd leuk! Vanuit de verschillende parkeerplaatsen loop je zo het autluwe stadshart in met tal van elementen uit de Romeinse tijd. Daarnaast heeft Cartagena een fantastische haven!

4. Almeria

De stad met de meeste zonuren van Europa! En als dit nog niet genoeg reden is om met je camper even te stoppen in Almeria, dan heeft Almeria ook nog een prachtige boulevard met een uitgestrekt strand voor jong en oud. Het leuke aan deze stad is dat je binnen no-time in een woestijn zit bij Tabernas en dat hier het bekende Licor 43 vandaan komt!

5. Malaga

De meest veilige vakantie om haar zonuren, historie, activiteiten en bruisende horeca. Zeker een bezoek waard als je met je camper lekker op pad bent in Andalusië. Proef hier de sardientjes van de grill die vers bereid worden bij de verschillende strandtenten, maar geniet vooral ook van de levendigheid van de stad. Zin in een wandeling met het mooiste uitzicht van Spanje en misschien wel Europa? De Caminito del Rey is een echte aanrader!

6. Tarifa

Rij met je camper vlak voor Tarifa de berg over en je weet dat een bezoekje aan dit gebied het meer dan waard is. Dit is een totaal nieuw beeld: alles is groen en er groeit en leeft van alles wat je in de rest van Spanje niet zult zien. Daarnaast is Tarifa een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukkere delen van Spanje. Tarifa wordt vrijwel heel het jaar overgenomen door surfers uit alle streken.

7. Cadiz

Cadiz is een verhaal apart! Deze stad is gelegen op een schiereilandje maar heeft door die ligging ook een bewogen geschiedenis. De havenstad speelde een grote rol in de handel met ‘de nieuwe wereld’ in de 18e eeuw. De promenade, smalle straatjes en beeldschone pleinen doen je wellicht denken aan Havana in Cuba. Het is dan ook niet voor niks dat deze twee iconische steden er een warme band op na houden.

8. Sevilla

De warmste stad van Europa! Ondanks dat het hier soms echt te heet kan worden is deze stad absoluut de moeite waard. Naast Plaza d ‘España heeft Sevilla nog zo veel meer te bieden. Zoals uitgestrekte parken tot pleinen vol met typisch Spaanse horeca.

9. Salamanca

Nog nooit zoveel oude gebouwen in een stad gezien. Heerlijke wandelingen, de lekkerste tapas en vooral heel veel geschiedenis en cultuur. Koffie op het centrale plein is een must. Je waant je ineens in een soort Franse sferen met croissants en elegante barretjes.

10. Valladolid

Deze stad bruist nog meer dan Salamanca vonden wij. Bovendien kun je op een centrale parkeerplaats voor 5 euro per nacht overachten op tien minuten loopafstand van het grote plein. Ook dit plein is weer fantastisch! De meeste keukens zijn van 16:00u tot 20:00u gesloten dus be prepared als je op Nederlandse tijden uit eten denkt te gaan.

Gerelateerde berichten