Tips & Lijstjes

Met je camera op avontuur gaan!

Ben je avontuurlijk, dan wil je vaak het ene na het andere land bezoeken. Elk land heeft immers unieke eigenschappen en bezienswaardigheden. Wat is dan mooier om jouw avonturen op te nemen met een camera? Met deze tips kan je je alvast voorbereiden op je reis.

Duurzaam en sterk

Investeer in een sterke, duurzame camera die je kunt meenemen op reis. Door de vele tochten zal deze genoeg te verduren krijgen met de nodige klappen, wisselende weersomstandigheden en ga zo maar verder. Gebruik een stevige rugzak voor de camera zodat deze ook veilig blijft tijdens je reis. Meerdere lenzen meenemen is ook aan te raden, zo kan je van meerdere afstanden foto’s maken.

Backups

Wanneer je echt in de natuur ver van de bewoonde wereld reist, is het aanbevolen om diverse backups te hebben voor je spullen. Neem extra batterijen mee of investeer in een battery grip waar je 2 oplaadbare accu’s in kunt zetten. Ook een extra geheugenkaart is aan te bevelen. Omdat deze tegenwoordig erg klein zijn kun je ze zo kwijtraken. Daarbij bestaat er altijd de kans, dat geheugenkaarten corrupt raken en stuk gaan. Als je de mogelijkheid hebt om je data af en toe online te zetten, gebruik deze dan ook. Vaak kan je voor klein bedrag extra opslagmogelijkheden huren. Maar dan moet je ook rekening houden met mobiele kosten als je geen wifi voorhanden hebt. Dat komt nog vaak genoeg voor.

Neem de tijd

Geniet van de mooie momenten tijdens je reis en neem de tijd om de mooiste foto’s te maken van jouw uitzichten. Vergeet daarom dus ook niet om een handige camera statief mee te nemen om zo op je gemak mooie scherpe foto’s te maken. Wanneer je foto’s maakt uit de losse hand heb je namelijk al snel “bewogen” foto’s. Dat is natuurlijk zonde. Maak meerdere foto’s van bezochte plaatsen om elk moment mooi vast te liggen vanuit diverse perspectieven. Ook kan je diverse dagdelen kiezen voor de perfecte sfeer. Een gebied met een mooie zonsop- of ondergang is altijd prachtig.

Film je avontuur

Naast het gebruik van een fotocamera kan je jouw momenten ook op film vastleggen. Dit kan tegenwoordig al met de meeste (digitale reflex) fotocamera’s, maar je merkt dat deze toch op sommige vlakken tekortschieten. Voor de filmfanaat of vlogger is dan een avontuurlijke filmcamera aan te bevelen zoals de GoPro. Velen kiezen deze camera vanwege de vele mogelijkheden. Gewoon even gaan duiken en jouw moment onderwater vastleggen? Dat kan met de GoPro. Neem deze filmcamera dus zeker mee en haal ook GoPro accessoires in huis om helemaal compleet je avontuur aan te gaan.

Deel je avonturen

Wellicht wil je niets liever dan al je avonturen delen met anderen. Dit kan via social media, maar ook via blogs, vlogs, noem het maar op. Prikkel anderen ook om de onbekende plekken te ontdekken en deel daarbij jouw gemaakte foto’s, natuurlijk ook van jezelf met een selfie stick. Dat maakt het reizen helemaal leuk. Ook foto’s en video’s van jou waar je kennismaakt met de lokale cultuur zijn mooi om te delen, zo kan men ook zien hoe op andere gebieden wordt geleefd.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie