Nederland

Mijn top 5 voor een vakantie in Nederland

vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland vieren klinkt niet meteen voor iedereen als een echt vakantiegevoel. Voor mij persoonlijk vond ik een vakantie in je eigen land nooit echt voelen als een vakantie, tot ik een weekend naar Zuid-Limburg ging. Daar ontdekte ik de verscheidenheid van ons land en werd ik nieuwsgierig naar de rest van Nederland. Zo ging ik onder ander ook op vakantie naar Friesland, de Waddeneilanden en Veluwe.

Zuid-Limburg

Voor mij staat Zuid-Limburg sowieso op plek 1. Op een bepaald moment dat je door het landschap rijdt, vraag je je af of je nog wel in Nederland bent. Het landschap wordt heuvelachtiger en groener. Het lijkt alsof je de grens met Luxemburg al bent overgestoken of het lijkt alsof je in Noord-Frankrijk rijdt. In Zuid-Limburg ging ik in de zomer een weekend kamperen. We maakten een fietstocht naar het schattige centrum van Valkensburg en we wandelden veel in de omgeving. Als het lekker weer is in de zomer, is kamperen in Nederland sowieso een must. Als je een overzicht van alle campings in Nederland bekijkt, is het uitzoeken van een camping best lastig. Mijn tip: ga sowieso een keertje kamperen in Zuid-Limburg!

De Waddeneilanden

Voor degenen die een vakantiehuis in Nederland zoeken: overweeg zeker de Waddeneilanden! De vijf prachtige Waddeneilanden, waarvan ik de namen alleen maar kan onthouden aan de hand van het ezelsbruggetje TV-TAS, zijn een populaire vakantiebestemming. En dat is niet voor niks. Texel staat bekend om de prachtige stranden en de lieflijke dorpjes. Texel kent naast de vele stranden ook een groot natuurgebied waar je mooie wandel- en fietstochten kan maken. Vlieland kent meer culturele bezienswaardigheden en mooie duinen. Hoewel het eiland Terschelling vooral bekend is door de jongerenvakanties, betekent dat niet dat je het eiland maar beter moet overslaan. In tegendeel: Terschelling is een erg leuk eiland om te bezoeken! Ameland staat bekend als het gezellige familie-eiland waar je leuke watersporten kan beoefenen. Houd je echt van rust? Dan is Schiermonnikoog voor jou de juiste bestemming. Het eiland heeft maar één dorpje dus rust is gegarandeerd.

vakantie in Nederland

Zoutelande

Dit dorp is mijn favoriete dorp in Zeeland. Het is één van de meest bezochte badplaatsen in Zeeland en dat is niet voor niks. Het is een schattig kustplaatsje met een geweldig strand. Het stadje bruist ook van de evenementen. Daarbij is er in de zomer altijd op dinsdag een leuke markt die tot in de avond doorgaat. Er zijn genoeg plekken om te overnachten in Zoutelande. De plek kent veel terrasjes, restaurants en paviljoens. Rondom Zoutelande kan je de omgeving verkennen per fiets of (wat ik ook erg leuk vond) per scooter. Huur een scootertje en je kan over de duinen verder rijden. Fietsen is natuurlijk wel wat gezonder, maar met een leuk ouderwets scootertje rijden is erg leuk om te doen.

De Veluwe

Een camping of vakantiehuisje zoeken op de Veluwe is ook zeker een goed idee. In het zuidwesten van de Veluwe ligt het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je vindt hier grote stukken heide en vennen, waar je mooie wandelingen kan maken. Als je gaat wandelen in de ochtend krijg je naar mijn mening het mooiste van de Veluwe te zien. Als het nog heel vroeg is, hangt er mooie mist over het landschap heen. Mooie beelden om perfecte foto’s te maken en om te genieten van de natuur. Maar de Veluwe is niet alleen aantrekkelijk vanwege de natuur. Er zijn ook toeristische attracties te vinden, waardoor de Veluwe populair is geworden. Zo heb je bijvoorbeeld het klimbos, waar je met je kinderen kan klimmen en survivallen. Ook kan je een bezoekje brengen aan de Apenheul.

vakantie in Nederland

Friesland

In Friesland voel ik me altijd erg op mijn gemak. Friezen staan nuchter in het leven en zijn erg ontspannen. Je voelt je ontzettend snel thuis. Een fantastische manier om de leukste dorpjes van Friesland te ontdekken is om te gaan zeilen. Met een zeilboot kom je vrijwel overal. Je kan aanmeren, een stadje bezoeken, een hapje eten en vervolgens weer met de zeilboot ergens anders heen. Sneek is een prachtig stadje die je niet mag overslaan als je wat dorpjes bezoekt in het noorden. Je kan hier rustig wandelen en winkeltjes kijken, omdat de meeste straten autovrij zijn. Heerlijk rustig dus!

Kortom, een vakantie in Nederland is wel degelijk een vakantie. Geniet van de rust en de natuur in Nederland die je in de grote steden niet snel tegenkomt.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie