Tips & Lijstjes

Naar Turkije? Zo vraag je een visum aan

Turkije is een veelzijdig land waar je als vakantieganger diverse activiteiten kunt ondernemen. Zo kunnen strand- en resortgangers natuurlijk terecht bij Antalya, maar je kunt ook heerlijke thermale en minerale baden nemen in de natuur in het plaatsje Pamukkale. En houd je van een beetje cultuur? Dan kun je bijvoorbeeld ook naar de Basilica Cisterne (een ondergrondse wateropslagplaats) of je ogen uitkijken in De Grote Bazaar in Istanboel. Turkije is verder zowel Europees als Aziatisch, waardoor steden als Ankara meer Aziatisch zijn, terwijl Istanbul en Bodrum weer meer Europees aandoen. Een tijd geleden hadden veel vakantiegangers hun twijfels over het reisadvies voor Turkije. Dit was geheel onterecht, in de badplaatsen is het altijd veilig geweest en dat is het nu nog steeds.

Visum aanvragen Turkije

Als je van plan bent om naar Turkije te gaan, dan moet je een visum hebben. Tot 2014 kreeg je een visum bij aankomst op het vliegveld, maar tegenwoordig lukt dit niet meer en moet je het visum van tevoren op internet aanvragen. Gelukkig gaat de online aanvraag heel eenvoudig. Een bijkomend voordeel van visum voor Turkije regelen via internet is dat je niet meer lang in de wachtrij hoeft te staan en het gewoon thuis vanuit je luie stoel kunt regelen. Bovendien kun je ook gewoon veilig met iDeal betalen. Als je alle gegevens correct hebt ingevuld, krijg je je visum binnen 12 uur opgestuurd.

Hoe doe ik dat?

Makkelijker kan eigenlijk niet! Een visum Turkije aanvragen kan gemakkelijk online, alle benodigde gegevens in om je aanvraag compleet te maken. Let er wel goed op dat je alles correct invult, want eventueel foutief ingevulde gegevens kunnen vertraging tot gevolg hebben. Check ook meteen even of je aan alle voorwaarden voldoet voor het verkrijgen van een visum. Een voorwaarde voor het visum is bijvoorbeeld dat je korter dan 90 dagen in Turkije wil verblijven. Daarnaast mag je alleen een visum aanvragen als je een toeristisch of zakelijk reisdoel hebt. Na het invullen en betaling krijg je binnen 12 uur je Turkse online-visum in je email toegestuurd. Simpel toch? Het visum kost €29,95 per persoon. Ga je met een hele groep op reis? Dan is het ook goed om te weten dat je heel makkelijk voor iedereen tegelijk een visum kunt aanvragen. Je kunt gewoon 7 dagen per week terecht om een online-aanvraag in te dienen, want in het weekend worden aanvragen ook gewoon behandeld. Dus als er haast achter zit, hoef je geen rekening houden met weekenden waarin er niet gewerkt wordt. Vraag je toch last-minute een visum aan? Dan kan je een spoedaanvraag doen voor 5 euro per persoon. Binnen een kwartier heb je je visum dan binnen. Let wel op: als deze om wat voor reden dan ook wordt afgekeurd, ben je er wel meer tijd aan kwijt. Vraag dus zo vroeg mogelijk je visum aan!

Gegevens invullen

Nadat je je persoonlijke gegevens ingevuld hebt, zullen er een paar vragen gesteld worden over je reis. Zo moet je bijvoorbeeld een ingangsdatum van je visum aangeven. Dit hoeft niet de precieze datum te zijn. Maak je hier niet teveel zorgen over, want het visum is 180 dagen geldig. Zorg dus dat je een beetje speling incalculeert en dan kan er vrij weinig misgaan. Na wat reisgegevens te hebben ingevuld, zullen ze nog wat persoonsgegevens van je vragen. Per reiziger moet je informatie van je reisdocument invullen. Let op: zorg ervoor dat je met hetzelfde document reist als wat je hebt ingevuld. Alleen dan is je visum geldig. Check je gegevens nog één keer extra, om er zeker van te zijn dat je geen typefouten hebt gemaakt. Alle aanvragen worden gecontroleerd op fouten, zoals een te kort documentnummer. Als dit gebeurt, nemen ze direct contact met je op. Echter, als je een verkeerde letter typt, weten ze niet dat dit een fout is. Als je hier zelf niet achter komt en het blijkt bij aankomst niet te kloppen, word je niet toegelaten in Turkije. Het is dus heel belangrijk om je gegevens goed te checken op fouten. Toch een fout gemaakt? Neem dan direct contact op en verbeter de fout. Bekijk ook de onderstaande video andere zaken waar je goed op moet letten:

Aanvraag beoordeling

Heb je alle gegevens eenmaal ingevuld, dan zal een groep deskundigen die veel ervaring hebben met visumaanvragen, jouw aanvraag bekijken. Er wordt gekeken of je eventuele foutjes gemaakt hebt bij het invullen van de formulieren. Mocht dit het geval zijn, dan wordt er direct contact met je opgenomen om dit recht te zetten. Houd er wel rekening mee dat je aanvraag dan ook iets langer zal gaan duren dan normaal. Zijn alle gegevens goed ingevuld? Dan wordt je aanvraag doorgestuurd en krijg je meestal al binnen een aantal uur je digitale visum in je email. Print dit e-visum uit en neem deze mee op reis naar Turkije. Je visum zal daar nog gecontroleerd worden, waarna je je avontuur in Turkije kunt beginnen!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie