Nederland

Roadtrip door Nederland

roadtrip

Misschien denk je bij het woord ‘roadtrip’ meteen aan exotische rondreizen door Europa, maar heb je ook weleens gedacht aan een roadtrip door Nederland? Afgelopen zomer besloot ik een roadtrip door Nederland te maken en het was één van de leukste roadtrips die ik heb gedaan! Ik kwam erachter dat ons eigen land genoeg te bieden heeft.

Rondje door Nederland

Hoe je je rondreis inplant, kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen. De grootte van je rondreis hangt natuurlijk ook af van hoe lang je wilt gaan. Reken niet te weinig tijd per stad, want uit ervaring weet ik dat een stad zo leuk kan zijn dat je er soms wel een midweek wil blijven. Zeker als er bijvoorbeeld een evenement plaatsvindt in de stad. Ik boekte de hotels meestal een paar dagen van tevoren, zodat ik ook in een stad kon blijven hangen als de stad me goed beviel. Soms is het niet handig om heel je reis al vast te leggen, want je weet nooit wat er onderweg gebeurt. Ik kreeg bijvoorbeeld plotselinge autopech, waardoor ik mijn reis even moest staken. Gelukkig kon ik de Pechhulp on Demand inschakelen, die me binnen een halfuur kwamen helpen. Via de App werden alle formulieren meteen digitaal ingevuld. Omdat alles zo snel ging, kon ik mijn reis vervolgen en hoefde ik geen hotels af te bellen.

roadtrip

Favoriete stad: Sneek

In je rondreis kan je natuurlijk alle grote steden bezoeken, maar je kan ook een combinatie maken van minder bekende steden en de grote steden. Zo kan je bijvoorbeeld Amsterdam met Sneek combineren. Eén van de mooiste vakantiehuizen in Nederland is te vinden in Sneek en daarom de perfecte uitvalsbasis om een prachtig stukje Nederland te zien. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een bootreis naar één van de Waddeneilanden te maken. Sneek was voor mij het voorbeeld van een stad waar ik nooit zo veel over had gehoord. De stad bleek echter heel leuk en gezellig te zijn. Je kan hier allerlei watersporten beoefenen, maar de stad heeft nog meer te bieden. Er zijn veel restaurantjes en cafés en een knus winkelcentrum. Daarnaast zijn er mooie kerken en interessante musea. In de omgeving van Sneek kan je ook mooie wandel- en fietsroutes doen.

roadtrip

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een reis verloopt nooit helemaal vlekkeloos. Belangrijk is dus om voordat je een roadtrip gaat maken eerst je autoverzekering controleert. Je maakt natuurlijk flink wat kilometers en een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik reed bijvoorbeeld per ongeluk bij het parkeren tegen een paaltje aan (parkeren is niet mijn ding). Voordat ik de roadtrip door Nederland ging maken, heb ik gekozen voor één van de Allianz Direct autoverzekeringen . Toen de schade geregeld moest worden, kreeg ik gelukkig een vervangende auto mee, zodat ik niet hoefde te wachten tot de schade was gerepareerd. Zo hoef je je reis dus niet onverhoopt af te breken als er iets gebeurt!

Kortom, mijn roadtrip door Nederland werd een succes! Ik heb veel mooie dingen gezien en het is zeker aan te raden om meer van ons eigen land te zien. Nederland heeft veel meer te bieden dan je denkt.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie