Nederland

Leuke hotspots in Tilburg en omgeving

Tilburg is een geweldige stad waar je veel kunt zien en doen. Ga jij voor een stedentrip naar Tilburg? Dan wil je vast weten welke leuke hotspots er in Tilburg en omgeving zijn. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet!

Informatie over Tilburg

Tilburg is een gezellige Brabantse stad. Het is de zesde grootste stad van het land. Het uitgaansleven is een echte must hier. We kennen Tilburg allemaal wel van het carnaval en de vrolijke bende, maar er is nog veel meer wat je allemaal kunt ondernemen. Zo zijn er veel historische bezienswaardigheden in het centrum en kun je in de omgeving ook veel doen. Overnachten kun je bijvoorbeeld bij een hotel in Tilburg, of eventueel eentje net erbuiten. Er zijn genoeg mogelijkheden, zodat je echt een hele dag in de Brabantse stad kunt verblijven en niet een groot deel van de dag bezig bent met reizen.

Tilburgse kermis

Een echte hotspot is natuurlijk de Tilburgse kermis. Je kunt hier talloze attracties vinden. Het is de grootste kermis van de BeNeLux en mensen komen van ver om hier te kijken. Ben je rond eind juli in Tilburg? Dan moet je zeker de kermis eens meemaken.

De Efteling

Lekker in de buurt van Tilburg vind je De Efteling. Dit wordt met recht door veel mensen het mooiste attractiepark van Nederland genoemd. Met attracties zoals de Fata Morgana, de Droomvlucht en de Vliegende Hollander prikkelen de fantasie van jong en oud. En ook het sprookjesbos mag niet overgeslagen worden. Het is hier net alsof je in een sprookjesboek bent gewandeld. Ben je hier nog nooit geweest of is het al lang geleden? Ga er dan zeker heen als je in de buurt bent. Met of zonder kinderen, je zult een geweldige tijd hebben.

Safaripark Beekse Bergen

Ook redelijk in de buurt is Safaripark Beekse Bergen. Hier kun je met de auto, de boot of de bus door het safaripark en het idee hebben dat je ergens in Afrika zit. Er zijn allerlei dieren te bekijken, zoals jachtluipaarden, nijlpaarden, giraffen en veel andere diersoorten. Er is ook nog een hele dierentuin bij waar je te voet doorheen kunt gaan.

Stadsstrand Waterjump

Midden in Tilburg verwacht je geen strand, maar er is een heus strand aangelegd aan het Wilhelmina-kanaal. Hier kun je heerlijk genieten op de echte zomerse dagen. Aan de andere kant van het kanaal zie je boerderijen en een mooie landelijke omgeving. Een fantastische plek om te ontspannen. Dit is overigens ook een leuke plek om heen te gaan wanneer je bijvoorbeeld een familiedag in Tilburg organiseert.

Piusplein

Wanneer je graag uit wilt gaan na een drukke dag in Tilburg, dan zit je bij het bij Piusplein goed. Hier staat het vooral in de zomer vol met terrasjes. Het plein wordt gezien als het gezelligste plein van Tilburg en er valt altijd wel wat te beleven. Soms zijn er zelfs optredens in de cafétjes. Ook kun je er vrij voordelig een hapje eten.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie