Tips & Lijstjes

Tips voor het kiezen van de juiste heren wintersport outfit!

Nu de zomer toch echt voorbij is, tellen liefhebbers van de wintersport de nachtjes af totdat hun wintersport vakantie begint. Om optimaal van deze vakantie te kunnen genieten is het belangrijk om je vooraf goed voor te bereiden. Het kiezen van de juiste heren skikleding is hierbij essentieel. Om je hierbij te helpen, hebben we in dit artikel een aantal tips voor je op een rij gezet.

Kleding

Kies voor heren skikleding die je voldoende comfort geeft tijdens het skiën of snowboarden maar vooral de juiste veiligheid zodat je onbezorgd van je wintersport vakantie kunt genieten. Om voldoende warm te blijven tijdens het sporten, raden we drie laags kleding aan, hier gaan we straks verder op in. Eerst vertellen we je welke kleding het meest geschikt is.

Bovenkleding
Ga voor een heren snowboardjas of ski jaswaarin je goed kunt bewegen en die comfortabel zit. Een kwalitatief goede jas biedt daarnaast ook een goede bescherming tegen de wind en sneeuw.

Onderkleding
Net als je bovenkleding, is het fijn als je onderkleding comfortabel zit en je er goed mee kunt bewegen. Ga voor een heren snowboardbroek die waterdicht is en toch ademend. Een broek met ritsen aan de zijkant kun je gemakkelijk over je schoenen trekken. Dat is ideaal want hierdoor kan er geen water in je schoenen komen en blijven je voeten lekker droog.

Het drie lagen systeem

We adviseerden net al om skikleding te kiezen met het drie lagen systeem. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat je het nooit te koud of te warm hebt. Hierdoor heb je in alle weersomstandigheden een comfortabel gevoel.

Onderste laag: vochtafvoerend
De onderste laag van dit systeem bestaat uit thermo ondergoed. Dit ondergoed voert het zweet af. Het zorgt ervoor dat je vocht niet op je lijf blijft zitten maar afgevoerd wordt. Hierdoor krijg je het tijdens het rusten of als het buiten minder warm wordt, niet te koud. Thermo ondergoed wordt meestal gemaakt van stof dat synthetische vezels bevat. Er is ook wollen thermo ondergoed verkrijgbaar. Hiervoor wordt merino wol gebruik. Deze wol soort houdt lucht en warmte vast en voelt heerlijk zacht aan op je huid. We raden katoenen thermo kleding af omdat katoen zweet absorbeert, waardoor je het snel koud zult krijgen.

Middelste laag: isolerend
De middelste laag is een isolerende laag. Deze laag zorgt ervoor dat warmte vast gehouden wordt en dat de kou buiten gehouden wordt. Voor de isolerende laag heb je de keuze uit truien, vesten, sweaters en hoodies. Het is een goede optie om voor je isolerende laag te kiezen voor een kledingstuk van fleece stof. Fleece geeft namelijk een goede isolatie. Ook zitten kledingstukken die van fleece gemaakt zijn heel erg lekker. Naast fleece kleding kun je voor de isolerende laag ook kiezen voor wollen producten. Wol zorgt voor een goede vochtafvoer en dat is ideaal tijdens de wintersport.
Bij aangename temperaturen tijdens je wintersport, is het voldoende om deze twee lagen te dragen. Als het kouder is, dan is het verstandig om ook een derde laag te dragen.

Derde laag: beschermend
De derde laag is de buitenste laag. Deze laag beschermt je tegen vocht zoals regen en sneeuw. Bij deze bescherming laag kun je kiezen uit diverse jassen en broeken. Deze jassen en broeken zorgen voor een goede verdamping van je lichaamsvocht en houden tegelijkertijd het vocht van buitenaf tegen. Voor een optimaal draagcomfort is het fijn dat de tweede en derde laag naadloos op elkaar aansluiten. Het is daarom goed om deze kleding samen te passen. Het belangrijkste is natuurlijk dat de kleding functioneel is. Je skikleding moet je goed beschermen onder alle weersomstandigheden en je lekker warm houden.
Toch vinden veel mensen het ook belangrijk om er stijlvol uit te zien op de piste. En dat kan! Er is skikleding verkrijgbaar in diverse kleuren, zowel effen kleding als jassen en broeken met modern prints. Op deze manier kun je comfort en mode ideaal combineren.

Goede bescherming

Veiligheid gaat boven alles. Zorg daarom naast goede skikleding ook voor producten die je goed beschermen tijdens het sporten. Een helm en een bril zijn hierbij onmisbaar.

De helm
Een helm zorgt ervoor dat je hoofd goed beschermd is tijdens het sporten. Ook houdt je helm je hoofd lekker warm.
Als je snel last hebt van koude oren, kun je tegenwoordig zelfs kiezen voor een helm met oor kussentjes. Deze oorkussens beschermen je oren tegen de soms snijdende wind. Let er bij het kopen van de helm op dat deze geschikt is voor de vorm en het formaat van je hoofd en dat de helm past bij je skibril.

De skibril
Het is ook belangrijk om je ogen goed te beschermen door een skibril te dragen. Deze bril zorgt ervoor dat je ook met een lekker zonnetje, goed zicht hebt op de piste. Als je kiest voor een bril waarvan de glazen aan de zijkant doorlopen, ben je ook meteen beschermd tegen opspattend sneeuw in je ogen.

Gerelateerde berichten