Europa

Top 10 stedentrips in Europa

Of je nu een hele week vakantie hebt, of maar een weekendje, het is altijd een goed idee om een stedentrip te doen! Je hoeft niet per se ver te reizen om mooie plekken en culturen te zien. Ook in Europa heb je genoeg mogelijkheden voor een stedentrip. Daarom licht ik hieronder de top 10 stedentrips in Europa uit.

1. Rome

Rome staat bekend als een historische stad, waar natuurlijk het Colosseum en de Trevifontein bovenuit springen. Rome heeft als grootste kenmerk dat alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Er rijden zeker veel metro’s, maar het is het leukst om gewoon rond te lopen, want je komt zoveel mooie, onverwachte plekken tegen. Door te wandelen dompel je jezelf onder in de sfeer van Rome en zo kom je op de leukste pleintjes en bloemen-, groenten- en kruidenmarktjes terecht.

2. Parijs

De stad van de liefde, de stad van de geur van versgebakken croissants en de stad van de vele verschillende wijken. Parijs kent vele gezichten. Zo heb je de enorme rust in Jardin de Luxembourg en je hebt de enorme drukte rondom de Eiffeltoren en de Champs-Elyseés. Beweeg je vooral door de kleinere wijken waar veel straatartiesten en straatschilders rondhangen. Laat je bijvoorbeeld vastleggen door een goede portretschilder, want dan heb je een mooi souvenir!

3. Londen

Londen is een echte wereldstad en dat merk je aan alles. Ronddwalen in Londen betekent opletten voor weggebruikers (ze rijden hier links) en vooral heel veel genieten van wat er om je heen gebeurt. Sommige bezienswaardigheden liggen wat verder uit de route en hiervoor heb je wel de metro nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval bij King’s Cross Station wat bekend is van de Harry Potter-films.

4. Barcelona

De stad van flaneren, relaxen, sangria en tapas. Struin over de Ramblas, bezoek Barceloneta, het nieuwe winkelcentrum aan de haven en ga op zondag naar de plein voor de Catedral de Santa Eulàlia. Op zondag wordt namelijk de volksdans, genaamd de Sardana gedanst door de lokale bevolking. En ook al is het een grote toeristische attractie, de Sagrada Famiglía mag je écht niet overslaan! Bezoek ook zeker het interieur, want dat is adembenemend.

5. Praag

Deze mysterieuze stad doet je een beetje denken aan een sprookje. Als je de stad vanaf boven bekijkt, zie je overal hoekige en hoge torens bovenuit steken. Beklim dus zeker Petrin Hill als je een prachtig uitzicht over de stad wil hebben. Bovenop deze berg vind je een klein spiegeldoolhof, wat een erg leuke tijdsbesteding is. Wil je je onderdompelen in de vele typische Tsjechische gerechten? Bestel dan zeker de Smažený sýr, de gefrituurde kaas.

6. Florence

Florence is echt de cultuurstad van Toscane. Bezoek bijvoorbeeld de oude Ponte Vecchio, wat vroeger een handelsplek was voor goud. In Florence zelf vind je om die reden ook veel juwelierszaken. Het is een prachtige stad met veel cultuur. Probeer in de zomerse hitte Florence te vermijden, omdat de stad in een kom ligt. Hierdoor kan het heel erg heet worden. Vanwege de bijzondere cultuur en de schoonheid van de stad is Florence echt een stad die je gezien móét hebben.

7. Brugge

Ook dichterbij Nederland vind je bijzondere plekken. Zo is een Brugge een hele romantische stad. De stad heeft een heleboel kanaaltjes, waar je een rondvaart overheen kan maken. Je kunt op verschillende plekken in de stad uitstappen en weer opstappen om je rondvaart te vervolgen. Zo kom je op alle mooiste plekjes van de stad.

stedentrip

8. Berlijn

Deze stad is een brok geschiedenis. Natuurlijk zijn de overgebleven stukken van de Berlijnse Muur een historisch erfgoed, maar er is nog veel meer te beleven in Berlijn. In de verschillende wijken in de stad hangt overal een andere sfeer. Hierdoor is het heel bijzonder om de hotspots van de wijken te bezoeken.

9. Athene

Deze Griekse hoofdstad wordt vaak overgeslagen, omdat toeristen vaak naar de prachtige eilanden gaan. Athene mag je echt niet missen. De stad is groot, maar kent zoveel knusse plekjes. Wil je een leuk terrasje pakken? Ga dan naar Montsiraki. Dit is de wijk waar je veel uitgaansgelegenheid hebt. ’s Avonds bloeit de wijk helemaal op en bruist het van de jongeren en mensen die in de koele zomerlucht een drankje komen drinken.

10. Antwerpen

Alleen het treinstation van Antwerpen is al een bezienswaardigheid op zich. De gebouwen in Antwerpen zijn afgemaakt en mooi vormgegeven. Daarbij kun je veel ondernemen in de stad. Ga bijvoorbeeld naar de MAS, om een geweldig uitzicht over de stad te hebben. Je kan ook een wandeling maken door de oude binnenstad en een stop maken bij de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal. Als je binnen 48 uur veel verschillende bezienswaardigheden wilt zien, kun je de Antwerpen City Card kopen. Dit scheelt veel geld!

Europa heeft dus zelf ook genoeg te bieden! Je hoeft niet altijd ver te reizen om een hele interessante en culturele stedentrip te maken.

Bron: http://www.top-10-lijst.nl/stedentrips.html en https://www.theguardian.com/10-best-alternative-affordable-city-breaks-europe-late-summer

Gerelateerde berichten