Italië

Top 3 leukste kindercampings in Italië

Veel mensen vragen ons geregeld of we nog fijne campings in Italië weten die geschikt zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen. Sommige mensen willen bijvoorbeeld graag op een kleinschalige camping zitten, die als basis vormt om Italië verder te ontdekken. Alhoewel “leuk” natuurlijk subjectief is, merken we dat steeds meer gezinnen met kinderen kiezen voor een camping waar veel te beleven valt. Een camping waar kinderen zich leuk kunnen vermaken dus, terwijl de ouders zorgeloos met een drankje aan het zwembad kunnen ontspannen. In dit artikel bespreken we daarom drie leuke campings in Italië die helemaal geschikt zijn als je met de kinderen een leuke vakantie wilt!

1. Bella Italia

Camping Bella Italia ligt vlakbij Peschiera del Garda en is al jarenlang in trek onder Nederlandse en Belgische gezinnen met kinderen. Dit is ook helemaal niet gek, want op deze camping zul je je nooit vervelen! Ook de sfeer op de camping is altijd gezellig ondanks de grootte (er is namelijk plek voor wel 1200 caravans!). De camping ligt ten zuidoosten van het Gardameer en de kiezelstranden leiden je zo het water in.

Je hoeft niet iedere dag in het meer te zwemmen, want Bella Italia heeft in totaal wel acht zwembaden. Vijf hiervan zijn een groot zwembadcomplex met allerlei glijbanen en waterspeeltuinen. Voor kinderen is er dus altijd wat te doen! Waarschijnlijk willen de kids niet eens de camping af, want naast de grote zwembaden zijn er ook speeltuinen aanwezig. Ook is zijn er animatieteams die elke avond voor leuke shows en muziek zorgen.

Honger lijden zit er trouwens ook niet bij op deze camping, want Bella Italia telt vier restaurants. Bij Pizzeria Le Terrazze serveren ze bijvoorbeeld de heerlijkste pizza’s, met uitzicht op het Gardameer. Buiten de camping een hapje eten is uiteraard ook mogelijk, want op loopafstand van de camping zijn talloze gezellige en voordelige restaurants te vinden.

Het stadje Peschiera del Garda ligt aan de zuidelijke oever van het meer en op de oude muur heb je een prachtig uitzicht over het kanaal. Verder is het plein Piazza Ferdinando di Savoia ook zeker een bezoekje waard, waar de kerk van San Martino al sinds 1822 staat te pronken.
Meer informatie: Camping-bella-italia.nl.

2. Spiaggia e Mare

Wil je liever op een kleine en overzichtelijke camping zitten? Dan is Spiaggia e Mare echt iets voor jou. Op deze camping zijn 600 plaatsen, maar er is wel veel te beleven! De camping is gelegen aan de Adriatische kust en is enorm populair onder gezinnen met kinderen. Als bonus is deze camping ook nog eens goedkoper vergeleken met andere campings rond het Gardameer.

Recentelijk is er een nieuw waterpark geopend op de camping. Je kunt dus een groot zwembad, een kinderbad en veel speelmogelijkheden verwachten! Verder is er ook een speeltuin en een strand, allemaal op korte afstand van elkaar gelegen. Ideaal dus als je jonge kinderen hebt.

Op de Spiaggia e Mare camping worden allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan verschillende sporten en daarnaast is er elke dag een animatieteam aanwezig om de kleintjes te vermaken. Verder is de boulevard van Porto Garibaldi op loopafstand te bereiken vanaf de camping en is Venetië met de veerboot vanaf Chioggia tevens goed te doen. Het kleine staatje San Marino ligt er ook in de buurt!

3. Park Albatros

Wil je de culturele kunststeden en het prachtige landschap van Toscane ontdekken, maar toch ook wel graag vlakbij de kust verblijven? Dan is camping Park Albatros misschien wel de ideale camping voor jouw gezin! Deze camping ligt namelijk vlakbij de kust van Toscane, op de hoogte het Toscaanse Archipel (waar het eiland Elba onderdeel van uitmaakt). Verder is er op de camping zelf ook genoeg waterpret te beleven, want er zijn maar liefst drie kinderbaden (inclusief zachte zwembadbodem) en een superleuke glijbaan aanwezig. Voor de oudere kinderen en volwassenen zijn er ook nog twee grote zwembaden: ideaal om hier onder het genot van een hapje en drankje lekker tot rust te komen.

Elba is makkelijk te bezoeken als je op deze camping verblijft, maar de haven en het gezellige centrum van San Vincenzo is ook zeker een bezoekje waard. In de omgeving van de camping zijn allerlei pittoreske dorpjes gelegen waar je urenlang kunt rondslenteren langs gezellige winkeltjes en goede restaurants.

Verder is Park Albatros ook de ideale standplaats als je een bezoek wilt brengen aan Lucca, Volterra, Pisa, Siena, San Gimignano en natuurlijk Pisa. Ook ben je binnen twee uur rijden in het prachtige Florence.

Gerelateerde berichten