Spanje

Top 6 mooiste stranden van Gran Canaria

Wie houdt er nou niet van goudgele stranden, een parasolletje, een goed boek en het zoute zeewater over je voeten? Als je mij een handdoek geeft, dan plant ik mezelf de hele middag zonder problemen op het strand. Na drie uurtjes krijg ik zin in een koud drankje en een ijsje en later in het bekijken van de zonsondergang. Als ik een eiland moet kiezen waar ik de stranden écht prachtig vond, dan is het Gran Canaria wel. Dus heb ik een mooi lijstje opgesteld van alle stranden die tot mijn favorieten behoren op dit eiland.

1. Playa de los Amadores

Ik ben niet de enige die hier graag een middagje ligt, dus het is vaak wel iets drukker. Desondanks is er altijd ruimte zat om een plekje te vinden. Er is zowel vrij strand als stukken met parasolletjes met ligbedden. Als je met je gezicht naar de zee staat en je kijkt naar links dan begint er langs de kust een stenen muurtje. Vanuit daar kun je een wandeling van ongeveer een half uur maken naar het volgende strand van Puerto Rico. Het wandelpad loop volledig langs de rotsachtige kust. Het is geen adembenemend mooie wandeling, maar wel een heerlijk tussendoortje. Bovendien is Puerto Rico veel groter, dus kun je daar mooi even shoppen voordat je aan de terugtocht begint. In de zee zijn brekers geplaatst zodat de golven eigenlijk nooit zó hoog zijn dat je niet kunt zwemmen. Aan het strand verkopen de Spanjaarden souvenirs en zitten er heerlijke restaurantjes. Ook vond ik er een supermarktje zodat je de koude drankjes lekker op het strand op kon drinken.

2. Playa de las Canteras

Las Canteras Beach is de perfecte spot om een middagje tot rust te komen. Niet alleen omdat ze op de boulevard huisgemaakte ijsjes verkopen, maar ook omdat de sfeer er uiterst kalm is. Het ligt middenin de hoofdstad Las Palmas dus als je een liefhebber bent van winkeltjes, dan ben je hier aan het juiste adres. Bovendien kun je in Las Palmas ook surfplanken huren en Canteras Beach leent zich uitstekend om wat golfjes mee te pakken! Als je in de namiddag nog wat cultuur wil snuiven, kan ik aanraden een tochtje te maken door de wijk Vegueta. Dit is een van de oudste wijken en hier zijn dus prachtige panden bewaard gebleven. Wij namen buslijn 1 en stonden in 30 minuten in het centrum van de wijk.

3. Playa de Mogán

Ook Playa de Mogán is een wat drukker bezocht strand. Dat is niet gek, want Spanjaarden zijn dol op zandstranden. Dus de stranden met kiezels zijn vaak rustiger (maar wel heel mooi) en de zandstranden wat drukker en wat beter voor je rug. Het strand is breed en er is heel veel vrij strand. Op vrijdagen kun je ook nog even de wekelijkse markt opwandelen. Misschien voor een lekkere fruitige versnapering of toch om die sleutelhanger voor het thuisfront te scoren.

4. Het strand van Tufia

Let op, dit is een strand voor de echte avonturiers en liefhebbers van authenticiteit. Het is niet voor niets dat je hier amper toeristen aan zult treffen. Tufia heeft een wat rotsachtiger strand en ligt bij een heel klein dorpje met alleen maar witte huizen. De onderwaterwereld is prachtig, dus neem zeker een duikbril mee al je die hebt! De huisjes van de locals staan nog net niet ín zee, maar het scheelt niet veel. Als je hier een middagje het dagelijkse leven van de inwoners gadeslaat, kijk je echt je ogen uit.

5. Playa de Maspalomas

Een heel bijzonder strand vind je bij Maspalomas. Het strand is prachtig en verschilt niet eens zo veel van de andere omschreven stranden. Maar naast het strand zijn de mysterieuze Dunas de Maspalomas gevestigd. Deze grote woestijnachtige stukken beslaan een groot gedeelte van de kustlijn bij Maspalomas. Je kunt vanuit het strand deze duinen inlopen. Je waant je letterlijk in de Sahara voor een uurtje! Een paar uur later komen er nog steeds zandtranen uit je ogen, maar het is echt de moeite waard.

6. Playa del Inglés

Playa del Inglés is misschien wel het meest bekende strand van Gran Canaria. Wellicht omdat het bijna drie kilometer lang is en het fijnste zand heeft van het hele eiland. Dat betekent ook dat het erg toeristisch is. Op zich is dat geen probleem, omdat toeristen alle ruimte hebben om uit te waaieren. Door de drukte is de achterban van het strand goed volgebouwd, maar als je dat helemaal niet stoort, dan is het absoluut een aanrader en hoort hij ook terecht bij de mooiste stranden van het eiland!

Gerelateerde berichten