Azië Voorbereidingen

Visum aanvragen voor Vietnam

Ben je aan het plannen om Vietnam binnenkort te gaan ontdekken? Let er dan op dat je een visum nodig hebt om Vietnam binnen te komen. De regels van Vietnam zijn ook nog een stukje strenger dan je misschien gewend bent van andere landen waar je een visum voor moet aanvragen. Om te reizen naar Vietnam kan je op drie manieren een visum aanvragen.

Het e-visum

Persoonlijk vond ik dit de fijnste optie. Ik vroeg mijn visum gemakkelijk en snel aan via deze site. Eerst krijg je wat vragen over je reisgegevens en hoe lang je van plan bent om te blijven. Vervolgens moet je een pasfoto uploaden en tot slot kan je betalen. Binnen drie dagen krijg je je visum per email toegestuurd. Vergeet niet om dit visum te printen en mee te nemen! Zorg er ook voor dat je goed de voorwaarden doorleest. Ik reisde met een Belgische vriend, maar hij kon geen online visum aanvragen. België valt namelijk niet onder de landen die een e-visum mogen aanvragen. Als je een Nederlands paspoort hebt, kan je het online visum wel aanvragen. Ook als je van plan bent om langer dan 30 dagen het prachtige Vietnam te bezoeken mag je geen online visum aanvragen. Lees dus goed de voorwaarden van het online visum door voordat je voor verrassing komt te staan!

Een sticker in je paspoort

Mijn Belgische vriend kon dus geen online visum aanvragen en heeft toen voor een andere mogelijkheid gekozen. Bij de ambassade kan je je paspoort laten stickeren met een visum voor Vietnam. Als je geen zin hebt om naar de ambassade te reizen, kan je je paspoort ook opsturen. De kosten waren hier iets hoger voor dan het elektronische visum. Als je een Nederlands paspoort hebt, zou ik je aanraden om het visum gewoon online aan te vragen. Het scheelt een hoop gedoe met je paspoort en het is gewoonweg sneller.

visums

Visum on arrival

Vroeger reisden veel mensen op deze manier naar Vietnam. Met een visum on arrival krijg je je visum pas als je aankomt op het vliegveld in Vietnam. Het enige wat je voor je vertrek moet doen is een brief aanvragen, die ongeveer 20 euro kost. Met die brief kan je in Vietnam je visum stempel betalen, die ook nog flink wat geld kost. Ik vind persoonlijk dat hier wat nadelen aanzitten. Het kost ten eerste veel geld en als je aankomt in Vietnam, kan het lang duren voordat je je stempel krijgt. Je moet in een rij gaan staan en je pasfoto’s vanuit Nederland al meenemen. Het kost gewoonweg meer tijd dan online een formulier invullen. Daarnaast kan het visum on arrival ook niet op elke luchthaven, maar slechts op een paar grote luchthavens. Tegenwoordig wordt het visum on arrival ook afgeraden door de ambassade, omdat het elektronische visum dit vervangt.

Kortom, als je de Nederlandse nationaliteit bezit, kan je het beste kiezen voor online visum. Het werkt snel en je hoeft niet na te denken over wat er allemaal mee moet naar Vietnam. Je hoeft namelijk alleen een geprint visum mee te nemen. Heb je geen Nederlandse nationaliteit en val je niet onder het programma van de elektronische visums? Laat je paspoort stickeren bij de ambassade in Nederland. Probeer het visum on arrival te vermijden door de lange wachttijden en de hoge kosten.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie