Europa Voorbereidingen

5 Tips voor de zomer van 2017

Sint Marcuskerk Zagreb

Onlangs kwamen we de Stedentrip top 100 van GoEuro tegen, een mooie lijst waar 100 steden gewaardeerd zijn op basis van dagactiviteiten, nachtleven, accommodatie, eten & drinken en vervoer. Het mag geen verrassing heten dat het Spaanse Barcelona op nummer 1 is geëindigd, maar het leek ons een mooie gelegenheid om eens te kijken welke steden wij onze volgers zouden aanbevelen voor de aankomende zomer.

 1. Boedapest

We zijn fan van Boedapest. Met de fantastische ruin bars, heerlijke badhuizen, een gezellig stadscentrum én een groot aanbod aan culturele bezienswaardigheden is er voor iedereen meer dan genoeg te doen tijdens een stedentrip. Het grote voordeel van Boedapest is daarnaast dat het, ondanks de opkomende populariteit, nog zeker niet overlopen is door toeristen. Ja, ook hier rijden inmiddels ‘hop-on hop-off’ bussen, maar zonder al te veel moeite te hoeven doen kun je het drukke toerisme eenvoudig ontlopen. Zo kent de stad enkele gezellige parken waar je heerlijk kunt genieten van het zonnetje met een biertje voor Oost-Europese prijzen.

Boedapest staat 9e op de lijst van GoEuro en is daarmee naast Lissabon en Krakau de 3e stad buiten de traditionele stedentrip bestemmingen als Barcelona, Londen en Parijs. En terecht!

Boedapest

 1. Zagreb

We schreven er al eens eerder een blog over, Zagreb is wat ons betreft een van de meest verrassende bestemmingen voor een super stedentrip in de zomer. 2 Jaar geleden bezochten we de stad toen we op doorreis waren van Boedapest naar Zuid-Kroatië, in eerste instantie alleen als tussenstop en daarom hadden we er ook niet veel van verwacht. Dat bleek echter al snel onterecht, Zagreb kent een enorm gezellig en historisch stadscentrum waar je zonder moeite je een paar dagen kunt vermaken.

Daarnaast is Zagreb dus een ideale uitvalsbasis om deze hoek van Europa te bewonderen. In een halve dag ben je met de trein in Boedapest of met de bus bij de Plitvice meren. Waar veel Kroatië bezoekers de kust opzoeken naar Split, Brac, Hvar, Porec of Dubrovnik raden wij zeker aan om juist Zagreb in het binnenland niet over te slaan.

Sint Marcuskerk Zagreb

 1. Dublin

Nummer 43 op de lijst en zelf zijn we er nog niet geweest. Waarom we Dublin dan toch in onze top 5 voor aankomende zomer zetten? Heel simpel eigenlijk, halverwege mei vertrekken we namelijk zelf naar Dublin! En niet alleen voor de stad zelf. Het uitgaansleven en gezellige centrum is natuurlijk 1 ding wat veel mensen aantrekt aan Dublin, maar daarnaast is ook het binnenland van Ierland prachtig en dat zullen wij zelf ook gaan ontdekken door voor een paar dagen een auto te huren en het land in te trekken. Nog geen idee waar we precies gaan belanden, maar dat we prachtige dingen gaan zien daar zijn we van overtuigd!

 1. Porto

Als reiziger spreek je natuurlijk veel andere reizigers en het valt ons op dat we de laatste tijden steeds vaker Porto aangeraden krijgen om te bezoeken en bij voorkeur wanneer het weer lekker is om de hele dag in korte broek rond te lopen. GoEuro zet Porto op de 26e plek, als derde Portugese stad en dat belooft natuurlijk ook veel goeds.

Porto, de stad van inderdaad: De Port, trekt ons daarom enorm en zou dus zomaar een extra bestemming voor ons kunnen worden deze zomer. Die van jou ook?

 1. Madrid

Tot slot Madrid. Ook hier kiezen we dus weer niet voor de meest voor de hand liggende keuze wanneer we het hebben over Spaanse steden, namelijk Barcelona. Toen we voor het eerst Madrid bezochten was dit eigenlijk ook weer zonder al te grote verwachtingen. Dat was namelijk in 2009 toen er dus nog heel wat minder reisblogs te vinden waren. Niet wetende wat je tegen gaat komen in een stad is soms heel lekker, zeker wanneer er zoveel te doen en te zien is als in Madrid.

In Madrid kost het geen enkele moeite om te genieten van het heerlijke leven wat Spanje te bieden heeft. Zon, tapas, cerveza en een enorm gastvrij centrum. Maar misschien wel het lekkerste plekje van de stad is het grote Park Retiro waar je jezelf uren kunt vermaken. Of je nu uren op een handdoekje in het gras gaat liggen of uren actief bezig wilt zijn, Park Retiro is de plek.

Waar zien we jou deze zomer?

Gerelateerde berichten

1 Reactie

 • Reply
  Yvonne
  23 april 2017 at 21:33

  Op Boedapest na heb ik deze steden nog niet gezien. In zowel Kroatië als Portugal bezocht ik wel al andere steden en dat was een succes, dus wie weet komen Zagreb en Porto er nog wel van op korte termijn… hoewel de vakantiedagen ook al steeds beperkter worden, dus het zou zomaar 2018 kunnen worden. 🙂 Anyways: leuke tips!

 • Plaats een reactie