Tips & Lijstjes

We mogen weer; Voetbalreizen naar EURO 2020!

Houd je van reizen en van voetbal? Dan is EURO 2020 een leuke aanrader. Nederland is namelijk eindelijk weer eens door naar een groot toernooi, dankzij de roemloze en bijzonder saaie 0-0 tegen Noord-Ierland. Concreet: geen slingers, wél favoriet.

Dat betekent dat het spannend gaat worden voor de liefhebbers van Nederlands voetbal, want nu is het wachten op de loting. Op dit moment (20 november) is alleen duidelijk dat Nederland in poule C uitkomt, waar ook Oekraïne zal spelen. De overige landen én locaties zijn nog niet duidelijk, waardoor je nog twee weken moet wachten met het boeken van jouw voetbaltrip.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij de potindeling is op dit moment nog niet veel bekend. We weten echter al wel dat alle halve finales en de finale in Londen gespeeld zullen worden, een mooie stad op een afstand waar echte liefhebbers niet snel van af zullen schrikken. Wil je dichter bij huis blijven, dan is de achtste finale in Amsterdam een betere aanrader waarschijnlijk. Aangezien België van de lijst met gastlanden gehaald is (het was niet duidelijk of de bouw van het Eurostadion in Brussel op tijd voltooid zou zijn), is die mogelijkheid helaas van de lijst weg.

Andere leuke opties voor het bezoeken van een wedstrijd zijn de wereldstad Rome (kwartfinale en groepswedstrijden), Sint-Petersburg (kwartfinale en groepswedstrijden), Boedapest, Boekarest en natuurlijk Estadio San Mames in Bilbao. Allemaal steden die zullen bruisen van de voetbalintensiteit, maar waar tegelijkertijd meer dan genoeg te doen is voor de liefhebbers van cultuur, cuisine en geschiedenis uiteraard. Een stedentrip combineren met een voetbalreis is immers helemaal geen slecht idee. Zo krijg je namelijk je vriendin wél mee. Als je dat wilt natuurlijk, want je ook gewoon met een paar vrienden gaan.

Voor de echte hoogtepunten moet je in Londen zijn

De spektakelstukjes verwachten we in Londen. Daar worden de halve finales gespeeld, en vervolgens wordt ook de finale in het Wembley Stadium gespeeld. En aangezien deze wedstrijden relatief snel achter elkaar gespeeld worden (7, 8 en 12 juli), is het goed mogelijk om meerdere wedstrijden te bezoeken. Alleen de tickets voor alle drie wedstrijden zullen zeker over de € 500 komen namelijk. Maar volgens de analisten is de kans groot dat Nederland er komt te staan.

Kaarten kopen doe je alleen via de officiële website van de UEFA uiteraard. Afhankelijk van de wedstrijd en het soort ticket kun je direct zien wat een ticket kost.

En wat kun je nog meer doen in Londen?

Naast de wedstrijden is er natuurlijk veel meer te doen in deze wereldstad. Wat te denken van de vele musea, zoals de National Gallery of het British Museum? Of lekker winkelen (of etalages kijken) in Oxford Street? Grote kans dat je hier ook een dubbeldekker tegenkomt, al zijn die er tegenwoordig net wat moderner uit dan je nu waarschijnlijk voor ogen hebt.

Een andere echte aanrader zijn de vele parken, zoals Hyde Park dat aansluit op Oxford Street. Wil je een van de parken bezoeken, dan moet je wel geluk hebben met het weer. In Groot-Brittannië regent het vaker dan het droog is – aldus de Britten zelf.

Een aantal tips op een rijtje wanneer je alvast wilt boeken

Ben je van plan om direct die voetbalreis te boeken? Dan is het goed om een aantal dingen in de gaten te houden. Zo is een veilige internetverbinding in het buitenland belangrijk wanneer je de openingstijden wilt checken van attracties of je terugreis nog moet boeken via een website als Momondo. Daarnaast is een goede internetverbinding ook handig wanneer je de odds voor voetbalweddenschappen bij Betway na wilt kijken voordat je na het stadion gaat.

Wil je extra aandacht voor het budget? Zoek dan een accommodatie die wat verder van het stadion ligt, maar waarbij wel een goede verbinding is. Vertrek het liefst een uur of meer te vroeg, zodat je zeker weet dat je ondanks de drukte er gewoon bij bent wanneer er afgetrapt wordt. Wil je er een complete stedentrip van maken, dan kan het aantrekkelijk zijn om een tweede accommodatie te kiezen aan de andere kant van de stad (of een andere stad zelfs) voor de periode waarin je niet in de buurt van het stadion hoeft te zijn. Op die manier kun je vaak honderden euro’s besparen. Praktisch wanneer je je vakantiebudget nog moet berekenen.

Nu kun je eindelijk je spullen pakken. Enjoy your stay in London!

Gerelateerde berichten