Europa

7 tips voor de ultieme citytrip naar Parijs

De Franse hoofdstad Parijs, die door midden gespleten wordt door de rivier de Seine, is een prachtige stad die erg veel te bieden heeft. Dankzij de combinatie van cultuur, heerlijk eten, romantische sfeer, rijke geschiedenis en leuke winkelgebieden is Parijs de perfecte bestemming voor een citytrip. Verblijf als een echte Parisienne en boek een appartementje in de stad. Ook als je niet midden in het stadscentrum wilt zitten, kun je hier een leuke accommodatie vinden. Ben je nooit in Parijs geweest, maar wil je wel het maximale uit je trip halen en de mooiste bezienswaardigheden bekijken? Dit zijn dit de highlights die je moet zien!

1. Panthéon

In de studentenwijk Quartier Latin in het 5e arrondissement staat het Panthéon. Dit mooie gebouw werd in de 18e eeuw als kerk gebouwd en het was de bedoeling dat het op het Pantheon in Rome ging lijken. De Korinthische zuilen aan de buiten- en binnenkant doen inderdaad denken aan deze antieke tempel. Na de Franse Revolutie zag men het Panthéon als een soort tempel om de Franse Republiek te eren en werd de kerk omgetoverd tot een mausoleum. Vandaag de dag staat dit gebouw nog steeds bekend als een begraafplaats en een aantal beroemde Fransen liggen er begraven, zoals filosoof Voltaire en echtpaar, natuurkundigen en Nobelprijswinnaars Pierre en Marie Curie. Het Quartier Latin is trouwens ook echt leuk om eens doorheen te lopen. Je kunt er veel boetiekjes, restaurants en cafés vinden in de prachtige brede straten.

2. Sacré-Cœur

De tweede hotspot in dit lijstje is ook een kerk, de Sacré-Cœur. In de gezellige wijk Montmartre (bekend van de film Amélie), gelegen op een heuvel, kun je deze basiliek bewonderen. De entree is gratis en je kunt binnen aan het plafond de grootste mozaïek met de afbeelding van Jezus Christus bekijken. Heb je de kerk inmiddels gezien, dan kun je buiten op de trappen genieten van een prachtig uitzicht over de stad!

3. Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een iconisch bouwwerk midden op een kruispunt in Parijs, waar twaalf straten (‘avenues’, waaronder Champs-Élysées) samenkomen. Het is hier dan ook enorm druk met al het verkeer dat over moet steken! Wil je de Arc de Triomphe bezoeken, neem dan de ondergrondse tunnel, zodat je geen verkeersongelukken hoeft te veroorzaken. Na de Eerste Wereldoorlog is er een onbekende soldaat begraven onder de Arc de Triomphe en sindsdien is dit gebouw een monument geworden voor oorlogsslachtoffers.

4. Notre-Dame

Waarschijnlijk heb jij voor het eerst van de Notre-Dame gehoord toen je de Disney-tekenfilm had gezien. Deze tekenfilm is gebaseerd op een boek van Victor Hugo en het verhaal speelt zich af rondom deze kathedraal in hartje Parijs. Een aantal belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis hebben zich afgespeeld in de Notre-Dame, waaronder de zelfbekroning tot keizer van Napoleon Bonaparte 1804. Ook liggen hier een aantal beroemde mensen begraven.

5. Centre Georges Pompidou

De Centre Pompidou is een bijzonder gebouwencomplex in het 4e arrondissement. In dit gebouw is onder andere een bibliotheek en een museum (Musée National d’Art Moderne) te vinden. De buitenkant van het gebouwencomplex bestaat uit allerlei gekleurde buizen en zowel het gebouw zelf als het museum zijn gebaseerd op de moderne kunst.

6. Eiffeltoren

Als je denkt aan een trip naar Parijs, dan denk je waarschijnlijk meteen aan het bezoeken van de Eiffeltoren. Dit ijzeren bouwwerk is erg bijzonder om te beklimmen en het uitzicht bovenaan de toren is ongekend mooi! Je kunt de Eiffeltoren op met de lift of met de trap. Als je hoogtevrees hebt, dan kun je beter met de lift gaan, want je kunt door de trap naar beneden kijken. De lift is wel doorgaans drukker (met lange rijen) en ook duurder.

7. Louvre

Parijs is een echte cultuurstad en barst van de vele musea. Het Louvre is het bekendste museum van deze stad. Veel beroemde kunstwerken waaronder natuurlijk de Mona Lisa hangen hier en het is er zo groot dat je er de hele dag kunt rondlopen. Sterker nog: het Louvre is het grootste museum ter wereld! Ook het plein waaraan het Louvre zit, is de moeite waard om te bekijken. Het museum zelf is namelijk een prachtig gebouw en de glazen piramide is een bekend plaatje geworden.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie