Azië Sri Lanka Tips & Lijstjes

7x tips voor overnachtingen in Sri Lanka

In Sri Lanka is het niet moeilijk om een plek te vinden om te overnachten. Van goedkope hostels en homestays tot dure resorts, in Sri Lanka vind je het allemaal. Wij hebben als stel vooral geslapen in hotels met kamers tussen de 20 en 40 euro per nacht. Op zoek naar fijne accommodaties in die prijscategorie? Dan hebben we wat tips voor je!

Laten we voorop stellen dat er in deze blog alleen accommodaties worden getipt waar we zelf hebben geslapen en die we ook echt fijn vonden. De ho(s)tels die wij minder goed vonden, zijn dus niet opgenomen in deze blog. Voor ons was een (gratis) parkeerplaats voor de gehuurde tuktuk een eis en de onderstaande hotels bieden deze ook allemaal aan. De prijscategorie is gebaseerd op reizen in augustus, wellicht zijn de prijzen in andere periodes hoger of lager.

Negombo – Familyhouse

De eerste accommodatie boekten wij al toen wij nog in Nederland waren. Wij vinden het fijn als we de eerste nacht een onderkomen hebben en daarna zien we het wel. Via de Facebook pagina Sri Lanka Backpackers NL lazen wij goede reviews over Familyhouse en de Nederlandse eigenaar Cees en zijn Sri Lankaanse vrouw. Hij haalde ons midden in de nacht op van het vliegveld en zorgde voor een tijdelijke kamer, ontzettend gastvrij. Hij kan veel vertellen over Sri Lanka, de cultuur en de mensen.

Wij betaalden voor een tweepersoonskamer in Familyhouse ongeveer 20 euro per nacht voor 2 personen inclusief heerlijk ontbijt. Voor een klein bedrag kun je de afstandsbediening van de airco krijgen. De goedkoopste optie is om Cees een mailtje te sturen wanneer je er wilt verblijven. Dit scheelt een paar euro ten opzichte van boekingssites. Oh, en mocht je erheen gaan, geef hond Nel dan een grote knuffel van ons!

Negombo – Cloud 9 Boutique Hotel

Na een vakantie vinden wij het altijd fijn om af te sluiten in een wat luxer hotel. Voor de laatste nacht kozen wij daarom voor Cloud 9 Boutique Hotel. Dit hotel heeft mooie kamers, een fijn zwembad en heel vriendelijk personeel. Je kunt hier kiezen voor een verblijf inclusief ontbijt, maar je kunt ook kiezen voor ontbijt en lunch of zelfs voor ontbijt, lunch en diner. Wij gingen voor het ontbijt en diner, omdat we echt even wilden in de watten gelegd wilden worden.

Prijscategorie: 50-60 euro per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt en airconditioning. Voor een klein bedrag meer kun je lunch en diner bijboeken.

Sigiriya – Serenity Sigiri Resort

Verborgen in de natuur ligt het Serenity Sigiri Resort. De term ‘resort’ is misschien wat misleidend, want het is niet echt een resort. De accommodatie biedt hele ruime kamers met een grote badkamer en een groot bed. Er zijn maar twee kamers in totaal, dus heel kleinschalig. Geen zwembad of restaurant, waar je misschien aan denkt bij een resort. Het Serenity Sigiri Resort ligt op loopafstand van de Pidurangala Rock, dus als je zin hebt in een wandeling kun je naar de rotsen lopen. Je kunt voor een klein bedrag ook een tuktuktaxi nemen, die rijden er genoeg.

De eigenaar is behulpzaam en bood ons voor een paar euro een heerlijk diner aan op ons balkon tussen de hoge bomen en natuur. In de achtertuin van het verblijf is een natuurgebied. Als je geluk hebt kun je hier zelfs olifanten spotten! Pas natuurlijk wel een beetje op, want ze kunnen gevaarlijk zijn…

Prijscategorie: rond de 30 euro per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief (Sri Lankaans) ontbijt en airconditioning. Voor een klein bedrag verzorgt de moeder van de eigenaar een uitgebreid avondmaal.

Ella – Ella Okreech Cottages

Wij hadden al van andere backpackers gehoord dat de accommodaties in Ella al aardig volgeboekt waren in augustus en dat bleek geen leugen. Het aanbod was schaars en de prijzen waren vrij hoog. Gelukkig was er nog een kamer vrij in Ella Okreech Cottages. Hier heb je een houten hut waar je ‘s ochtends lekker de deuren openslaat en buiten staat. De badkamer heeft een betonlook, dit ziet er erg smaakvol uit. Bij de cottages is geen restaurant en het ontbijt wordt ook niet verzorgd. Er is wel een koelkastje in de kamer om bijvoorbeeld wat flesjes water koud te zetten. Let er wel op als je hier verblijft dat je een pen of wereldstekker bij je hebt om in het stopcontact te steken, anders heb je maar één oplaadpunt.

Prijscategorie: rond de 30 euro per nacht voor een tweepersoonskamer exclusief ontbijt en zonder airconditioning.

Arugam Bay – Shadow Bay

Arugam Bay, ook een crime om een hotel te boeken in augustus. Gelukkig wisten wij dit op tijd en boekten wij tijdens onze eerste dag in Ella al een kamer in Shadow Bay. Vanwege de hoge temperatuur in Arugam Bay vonden wij een airconditioner een absolute must. Daarnaast hadden we helaas van een stel backpackers het nare verhaal gehoord dat zij in Arugam Bay ‘s nachts een inbreker in hun kamer hadden gehad. Om die reden wilden wij geen ramen openlaten en was er dus nog een reden om alleen een kamer met airconditioning te boeken. Als je die eis hebt schieten de prijzen een stuk omhoog, maar gelukkig was dit schone hotel met ruime en schone kamers aan de hoofdstraat goed betaalbaar!

Prijscategorie: rond de 40 euro per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt en airconditioning.

Udawalawe – Bright Sun Safari Hotel

Als je naar Udawalawe gaat, dan is Bright Sun Safari Hotel een absolute supertip! Het hotel bestaat uit twee kamers die eruit zien als een kleine bungalow of cottage. Wij werden ontzettend vriendelijk ontvangen met een heerlijk sapje van het huis. De eigenaar van het hotel doet er alles aan om het je naar de zin te maken. Hij bood ons aan om voor een klein bedrag diner te laten maken door zijn vrouw en het was héér-lijk! Je hoeft niet eens te vragen wat het kost, want voor een paar euro krijg je een tafel vol en wil je juist meer betalen. Hij regelde een privé safari voor een mooie prijs door het Udawalawe National Park. Dat was ‘s morgens wel even pittig, want de chauffeur haalde ons om half 6 op. Maaaar, vroeg in de morgen zijn de dieren actief en het park is prachtig met zonsopkomst. De eigenaar gaf ons tijdens de safari wat lekkere snacks en drinken mee en toen we terugkwamen, stond het uitgebreide ontbijt al op ons te wachten. Als je veel van Sri Lanka, de cultuur, politiek en de bevolking wilt weten, dan kun je uren met hem praten. Wij vonden het een fantastisch verblijf!

Prijscategorie: rond de 30 euro per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt en airconditioning.

Unawatuna – The Lodge Unawatuna

Tot slot hadden wij een heerlijk verblijf in de kustplaats Unawatuna aan de zuidkust van Sri Lanka. Bij The Lodge spreekt de eigenaresse goed Engels, want zij heeft een aantal jaar in Engeland gewoond. Een hele vriendelijke en behulpzame vrouw. De accommodatie heeft een groot zwembad met ligbedden, een lekker ontbijt met vers fruit en eieren zoals jij ze gebakken wilt en op loopafstand van het strand. Top dus! De kamers zijn simpel maar prima. Je kunt je hier prima een paar dagen vermaken.

Prijscategorie: rond de 40 euro per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt en airconditioning. Wij waren tijdens het laagseizoen (geen goede golven om te surfen) in Unawatuna. De prijs ligt waarschijnlijk hoger als het surfseizoen is aan de zuidkust.

Benieuwd naar onze reisroute van 2,5 week? Lees dan de blog ‘Afwisselende reisroute van 2,5 week door Sri Lanka‘. Tijdens de reis hebben wij ons verplaatst met onze gehuurde tuktuk. Benieuwd hoe dat werkt? Lees dan de ‘Huur een tuktuk in Sri Lanka: een onvergetelijke ervaring‘. 

 

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie