Europa Tips & Lijstjes

Dit zijn de goedkope vakantiebestemmingen in Europa voor 2021!

Op vakantie gaan kost geld. Natuurlijk wilt iedereen zo min mogelijk geld uitgeven. Landen in Zuid-Amerika en Azië zijn weliswaar goedkoop, maar een vliegticket kost vaak erg veel geld. Dan is de volgende logische optie Europa. Naar landen als Frankrijk of Duitsland gaan kost maar een paar tientjes, maar zijn vaak toch nogal prijzig. Iets wat je wellicht niet weet is dat er in Europa genoeg goedkope en toch mooie landen zijn. We hebben een lijstje gemaakt in samenspraak met vergelijk met bankr.nl van de 8 goedkoopste landen om op vakantie te gaan in Europa.

1. Hongarije

In de laatste jaren is Hongarije steeds populairder geworden onder toeristen, met name onder Nederlandse toeristen. Dat is uiteraard met een reden. Hongarije heeft een paar mooie straden waar je mooi onder de zon kan liggen. Ook is het er spotgoedkoop. Met name de horeca is heel betaalbaar. Uit eten gaan is hier dan ook vaak goedkoper dan zelf koken! Voor een hoofdgerecht betaal je een kleine 5 euro. Overnachten is ook niet duur, zo kost een nacht in een hotel je ongeveer een tientje.

2. Tsjechië

Tsjechië is een mooi land, met name de hoofdstad, Praag, is nogal charmant. Praag heeft het allemaal: veel cultuur, schitterende architectuur, spotgoedkope restaurants en wellicht nog het belangrijkste, de laagste bierprijs in Europa! In Tsjechië betaal je nog minder dan 50 cent voor een biertje! Naast het drukke Praag is Tsjechië heel erg rustig. Je kan lekker ontspannen in de natuur en vissen.

3. Slowakije

Zoek je een rustig land waar je lekker kan ontspannen? Staak je zoektocht dan maar, want Slowakije is het perfecte land voor jou! Slowakije heeft een prachtige natuur en genoeg kuuroorden. Een vliegticket kost vrijwel niks en het eten is ook niet duur. Voor een driegangenmenu ben je ongeveer 7 euro kwijt. Als je van wandelingen houd heb je geluk, want Slowakije heeft genoeg mooie plekken om lange wandelingen te maken.

4. Litouwen

Litouwen is een glansrijk land, dat nog niet echt ontdekt is door toeristen. Het land heeft dan ook een authentiek gevoel. Net zoals de andere landen kost het eten er niet veel. Maar Litouwen staat om nog iets bekend, iets waar je wellicht niet aan zou denken. De kapper. Een bezoekje aan de kapper kost je hier dan ook maar 5 euro. Litouwen is even groot als Nederland en België bij elkaar. Het land bestaat voor 90% uit bos. Het is erg dunbevolkt, dus als je mensen liever vermijdt, is dat zeker mogelijk.

5. Albanië

Alhoewel Albanië grenst aan de populaire vakantiebestemming Griekenland, is het niet zo toeristisch. Albanië is een echte aanrader voor een spotgoedkope stedentrip in een mooi land. Je komt er meestal geen Nederlanders tegen. De terrassen zijn daarom ook niet bomvol en er is eigenlijk altijd wel een plekje te vinden. Ook is er in de avond genoeg te doen. Er zijn een paar chique clubs in Albanië die zeker een bezoekje waard zijn. Het zeewater is helderblauw en als het warm is fijn om in te zwemmen. Aan die zeeën liggen geweldig mooie stranden. In de zomer een dagje lekker zonnen is daarom ook niet een al te gek idee.

6. Roemenië

Roemenië heeft, net als Litouwen, een echt authentiek gevoel. Er is in Roemenië nog weinig toerisme, waardoor je de vele tradities van de Roemenen voorbij ziet komen. Roemenië heeft een geweldig mooie natuur. Er zijn gigantische natuurgebieden met vele dieren. Ook zijn er een paar prachtige kastelen die zeker een bezoekje waard zijn. Het eten is er ook erg lekker en het kost bijna niks! De mensen in Roemenië zijn over het algemeen erg vriendelijk en behulpzaam.

7. Macedonië

Macedonië is een klein land dat grenst aan Griekenland en Albanië. Ook in Macedonië zijn de inwoners niet erg gewend aan toeristen. Je zult dan ook vriendelijk ontvangen worden. De meest bezochte plekken in Macedonië zijn Ohrid en Skopje. Je kan er goedkoop een auto huren en bezienswaardigheden bezoeken. De restaurants zijn vaak klein dus je proeft echt wat een ‘local’ ook zou proeven. Het water is schoon en helder. Het is zelfs zo schoon dat je er van kunt drinken!

8. Bulgarije

Bulgarije heeft veel historische monumenten die je kan bezoeken. Het land ligt ook aan de bekende Zwarte Zee, waar je heerlijk kunt relaxen. Het is dan ook een perfecte bestemming voor iemand die een ontspannende vakantie zoekt.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie