Europa

Fietsen in Oost-Europa; 4 mooie bestemmingen

Nederlanders hebben nu eenmaal een ongelofelijke passie voor fietsen, punt. Traditiegetrouw gaan veel Nederlanders eens in de zoveel tijd dus ook met de fiets op vakantie. Dit is veel minder gedoe als een vakantie met het vliegtuig of met de auto. Je moet weliswaar je fiets verzekeren en ervoor zorgen dat deze in goede staat verkeert, maar dat is het dan ook. Oost-Europa is een populaire bestemming voor een avontuurlijke fietsvakantie. Het is een eindje weg, maar eenmaal aangekomen in de Balkan regio kun je als fietsfanaat je genot niet op. Er zijn zoveel mooie plekjes te vinden, dat je keuzes moet maken. Welke plekken moet je beslist zien? Wij hebben de 5 mooiste plekjes van Oost-Europa op een rijtje gezet!


#1. Kotor (Montenegro)

Het piepkleine Montenegro telt slechts 622.000 inwoners en ligt grenst aan de landen Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië. Een van de mooiste plekjes van dit land is Kotor. Dit stadje staat vooral bekend om de indrukwekkende baai, ook wel ‘het Fjord van Zuid-Europa’ genoemd. Het oude centrum van Kotor is ook geweldig én de bergachtige omgeving maakt het plaatje af. Een bestemming die je beslist niet over mag slaan!

#2. Belgrado (Servië)

De Servische stad Belgrado heeft werkelijk alles. De bevolking van deze hippe stad is vriendelijk én het is er spotgoedkoop. Aan originele slaapplekken ook geen gebrek. Je kunt bijvoorbeeld prachtig overnachten in een van de drijvende hostels in de Donau. Vanaf Montenegro gaat er een directe trein naar Servië (of je kunt natuurlijk ook fietsen). Kotor en Belgrado zijn dus ideaal te combineren.

#3. Triglav National Park (Slovenië)

Slovenië is een relatief onbekend land in Oost-Europa. Dit kleine land grenst aan Italië ligt met 1.200 km afstand relatief dichtbij Nederland. In vergelijking met de rest van Oost-Europa uiteraard… Het Triglav National Park is een van de mooiste plekken van het land. De bergen zijn hier weliswaar een stuk lager als de Franse Alpen, maar de hoogteverschillen zorgen voor een mooi effect. Je kunt hier prachtig fietsen en wanneer het warm weer is kun je heerlijk afkoelen door een frisse duik te nemen in de Vjoca rivier. Ook het pittoreske dorpje Tolmin is een echte aanrader waar je een heerlijk lokaal biertje kunt scoren!

#4. Korcula (Kroatië)

De Noordelijke eilanden van Kroatië liggen weliswaar dichterbij, maar deze eilanden zijn wel verschrikkelijk toeristisch. De Zuidelijkere eilanden daarentegen zijn een stuk rustiger. Zo ook Korcula. In de gelijknamige stad is het heerlijk vertoeven. Het prachtige historische centrum doet je denken aan Game of Thrones. Ook de stranden zijn uiteraard erg uniek. Zelfs in het hoogseizoen zijn hier stranden te vinden waar je geen andere mensen tegenkomt! Ook kun je in Kroatië heerlijk kamperen!

Heb jij weleens gefietst door Oost-Europa? We horen graag je ervaringen!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie