Tips & Lijstjes

Ga goed voorbereid op stedentrip met deze paklijst

Steeds vaker gaan we op stedentrip. Een stedentrip is leuke manier om een stad in korte tijd te leren kennen. Een stedentrip duurt meestal geen weken, toch moet je natuurlijk een tas inpakken. Om ervoor te zorgen dat je niks vergeet hebben we een inpaklijst gemaakt met alles wat je zeker niet mag vergeten. Het is dus slim om deze paklijst erbij te houden als je je koffer gaat inpakken. We kunnen natuurlijk niet alles noteren wat je mee moet nemen, maar met deze lijst ga je zeker goed voorbereid op reis.

Belangrijke spullen

Dit zijn de benodigdheden die je absoluut niet mag vergeten. We zeggen altijd maar zo. Als je dit bij je hebt, red je het wel.

– Paspoort
– Pinpas of creditcard (Check van te voren of je ook kunt betalen in het buitenland met je pas)
– Rijbewijs (In veel landen is dit geen geldig identificatiebewijs, dus neem zeker ook een ID kaart of paspoort mee)
– Pas zorgverzekering
– Contant geld
– Reisverzekering
– Opvouwbaar rugzakje
– Reisgids of -apps

Toiletspullen

Het is slim om je toiletspullen in een aparte toilettas mee te nemen. Zo weet je bij het inpakken zeker dat je niks vergeet. Het kan namelijk zijn dat je in een land op vakantie gaat waar je niet zo makkelijk aan nieuwe medicatie kunt komen.

– Medicijnen
– Tandenborstel en tandpasta
– Deodorant
– Shampoo en zeep
– Zonnebrand
– Lenzenvloeistof of reservebril
– Oordopjes en oogpad

Kleding

Uiteraard kun je niet zonder kleding op vakantie. Waar je bij het inpakken van je kleding op moet letten is dat je niet teveel mee neemt. Veel overbodige kleding kan flink doorwegen in je bagage.

– Schoenen en slippers
– Lange en korte broeken
– Shirts
– Trui
– Ondergoed en sokken
– Reishanddoek
– Regenkleding
– Zonnebril

Ga je naar een zonnige bestemmingen, vergeet dan in ieder geval ook niet om één of twee zwembroeken mee te nemen.

Apparatuur

Waar zouden we tegenwoordig zijn zonder smartphone. Deze gaat ook mee op reis want onderweg kun je leuke tips vinden in diverse apps.

– Smartphone en oplader
– Fotocamera en oplader (Vergeet en eventuele extra SD-kaart niet)
– Laptop of iPad
– Adapter (In sommige landen zoals Groot Brittannië gebruiken ze namelijk andere stekkers)
– Slotje
– Pen en papier

Je outfit

Nu we de paklijst met je hebben doorgenomen, is het tijd voor wat extra tips zodat je perfect voorbereid op stedentrip gaat. Je kunt een stedentrip boeken naar een zonnige stad in het zuiden, maar het kan ook zijn dat je een stad in de winter bezoekt. Hier moet je natuurlijk je outfit op aanpassen en dus ook je paklijst. Aan een korte broek heb je namelijk niks als het -4 graden is. Wat je wel altijd kunt meenemen zijn een spijkerbroek, T-shirt, trui en sneaker en een mooi horloge. Neem verschillende horlogebandjes mee, zodat je zeker weet dat alles matched met de rest van jouw outfit.

Het inpakken van je koffer

Voor een stedentrip heb je geen enorme koffer nodig om 3 weken uit te leven. Een kleine tas of trolley is vaak voldoende. Een trolley is extra handig als je nog een stukje moet lopen naar bijvoorbeeld je hotel of op de luchthaven. Als je per vliegtuig naar je bestemming reist, is het altijd slim om van te voren te kijken wat de maximale grootte is voor je bagage.

Om zo veel mogelijk in een kleine koffer te krijgen, moet je slim omgaan met de ruimte en vooral slim inpakken. Maak bijvoorbeeld rolletjes van je kleding. Je kleding kreukt dan niet en er past meer in je koffer. Neem je een extra paar schoenen mee, doe dan bijvoorbeeld een aantal sokken in de schoenen. Dat bespaart ook ruimte.

Wanneer je op een korte stedentrip gaat, kan het zijn dat je met alleen handbagage reist. Als je alleen handbagage mee hebt moet je er rekening mee houden dat je geen verpakte vloeistoffen van meer dan 100 ml inhoud mee mag nemen. Het zou namelijk zonde zijn als je je shampoo op de luchthaven moet weggooien. Koop voor handbagage dus vooral mini verpakkingen zoals kleine tubes tandpasta en kleine deodorant busjes.

Gerelateerde berichten