Noord-Amerika

Los Angeles: de opgedeelde stad

Los Angeles

Als je voor twee dagen in Los Angeles bent, denk ik niet dat je de schoonheid van de stad direct zal kunnen waarderen. Dat komt pas nadat je een tijdje in deze stad hebt rondgelopen. Los Angeles heeft bijvoorbeeld niet echt een centrum, maar bestaat uit aparte delen. Elk deel heeft zijn eigen typische plekjes en charmes. Daarom leer je Los Angeles pas écht kennen als je een hoop delen van de stad bezocht hebt.

Chinatown en Little Tokyo

De twee meest extraverte wijken zijn Chinatown en Little Tokyo. Chinatown is niet zo veelsprekend als Little Tokyo, maar je vindt hier wel leuke boetiekjes en kleine marktjes. Het is leuk om hier even doorheen te lopen, maar je hoeft hier niet veel tijd te spenderen. Little Tokyo bruist daarentegen zowel overdag als ’s avonds. ’s Avonds branden alle lampionnen en voelt Little Tokyo aan als één klein dorp. Wil je typisch Japans eten? Ga dan eten bij Okonomiyaki. Dit is een gerecht wat bestaat uit noodles, gebakken ei, heerlijke sausjes, groentes en ontzettend veel lente-ui. Het smaakt heerlijk en bij het restaurant Okonomiyaki hebben ze een open keuken, waar je precies kan zien hoe het allemaal gemaakt wordt!

Dagtripjes

Vanuit Los Angeles kun je gemakkelijk met de metro dagtripjes maken. Koop een zogenaamde tapcard bij een metrostation en zo kun je voor minder dan 2 dollar per rit overal naartoe reizen. Het metronetwerk van Los Angeles zit goed in elkaar en je kan overal komen. Zo brengt de metro je bijvoorbeeld helemaal naar Santa Monica, waar je de befaamde pier kan bezoeken. Op de pier zit een klein mini-pretpark waar je je prima een paar uurtjes kan vermaken. Ook Santa Monica zelf is de moeite waard om doorheen te lopen. Je vindt hier gezellige restaurantjes en een hoop leuke winkels, dus shoppen is hier geen probleem!

Vanuit Los Angeles kun je ook naar Universal Studios. Dit kost je even een klap geld, maar als je in LA bent, moet je echt naar dit pretpark gaan. Bereid je voor op een geweldige dag met een hoop shows en geweldige attracties. Je kan bijvoorbeeld ook een studiotour doen waarbij je met een gids langs de bekende filmsets gaat. Tip: probeer je eigen lunch mee te smokkelen, want het eten hier is niet te betalen.  

 Los Angeles

Hollywood

Trek er ook zeker een dag voor uit om naar Hollywood te gaan. Hier vind je naast het bekende Hollywood-sign en de Walk of Fame. Je kan een hike doen naar het Hollywood-sign, maar vanuit de straten bij de Walk of Fame heb je ook een goed zicht op de beroemde witte letters. Als je alle sterren op de Walk of Fame wil zien, moet je hier zeker een middag spenderen. Er liggen meer dan 2500 sterren, verdeeld over vier straten. Je kan de straten in een soort kruis aflopen, zodat je ze allemaal ziet. Langs de boulevard van Hollywood vind je een hoop souvenirwinkels en restaurantjes. Tijdens het afstruinen van de sterren kun je hier lekker lunchen of gewoon een croissantje halen bij de Starbucks als je niet genoeg tijd hebt.

Los Angeles

De leukste plekjes van LA

Aangezien Los Angeles geen duidelijk centrum heeft, kun je hier op elke straathoek een leuke bezienswaardigheid vinden. Zo heb je bijvoorbeeld The Bloc, wat een winkelcentrum is. Er worden soms ook exposities gehouden van kunstenaars en artiesten. Toen ik er was, stond er een expositie van Wrdsmith, een bekende artiest die honderden quotes met een typmachine-uiterlijk verzint. De expositie is te zien op de foto. Op loopafstand van The Bloc vind je The Last Bookstore, een hele grote boekenwinkel met een paar kleine winkels. Je kan hier echt verdwalen tussen de vele, vaak tweedehands, boeken. Op de bovenste verdieping zijn een paar boetiekjes te vinden waar mensen zelfgemaakte schilderijen en spullen verkopen.

Los Angeles

Hoewel Los Angeles niet echt een duidelijk centrum heeft, is er meer dan genoeg te doen. Maak een paar dagtripjes naar Santa Monica of Universal Studios of struin lekker rond door de verschillende wijken van Los Angeles!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie