Italië

Naar het Gardameer; aan welke kant kun je het beste verblijven?

Wat is mooi? Deze vraag is een van meeste subjectieve die je kan stellen. Een zelfde vraag is hier welke kant van het Gardameer is het mooiste. Die vraag is net zo subjectief. De één kan zijn geluk niet op in een van de pittoreske stadjes, de andere gaat liever even terug in de natuur. Je hebt je eigen voorkeuren en die bepalen welke camping aan het Gardameer en welke kant voor jou het beste is. Goed nieuws is dat er voor iedereen wel een mogelijkheid is te vinden. In dit artikel krijg je op een rij de voor- en nadelen van de verschillende oevers.

Sportievelingen in het Noorden

Wil je voor een sportieve vakantie gaan, dan is de noordkant de perfecte plek. Alsof de bergen recht uit het meer komen en dat zorgt voor een spectaculair berglandschap. Daarom kan je hier prima rotsklimmen, mountainbiken, wandelen aan de noordkant. Maar surfen en zeilen behoord ook tot de mogelijkheden. Je hebt aan deze kant van het meer wind dan op andere plekken rondom het meer. Daarnaast ligt dit gedeelte noordelijker en hoger, waardoor het vaak minder warm is dan in het Zuiden.

Je hebt opmerkelijk minder campings aan de noordkant en veel van de campings die er wel zijn, richten zich voornamelijk op surfers. Een smeltkroes aan nationaliteiten is hiervan het gevolg. Maar, het is niet allemaal sport aan deze kant. Je hebt ook nog een heleboel leuke plekjes. Tussen twee bergen door, Monte Baldo en Monte Rochetta heb je Riva en Torbole en iets zuidelijker vind je Limone sul Garda en Malcesine. Van deze stadjes is Malcesine wel mooi, maar heel toeristisch. Limone daarentegen is minder toeristisch, maar wel nog steeds schitterend.

Shopliefhebbers in het Zuiden

De Zuidoever en dan vooral de zuidoostkant is de meest populaire bestemming van het meer. Je hebt de meeste stranden hier, maar daarnaast ook de pittoreske Lasize en Sirmonie. De combinatie van stranden en boulevards zorgen vooral in het voorseizoen en in de zomer voor heel wat toeristen. Omdat dit samen met de Oostoever een van de meest toeristische gebieden is en ook een van de drukste, heb je hier het meeste vertier. De campings hier zijn over het algemeen groot en vol met activiteiten, excursies en faciliteiten. Op de verschillende campings heb je heel wat Nederlanders en Duitsers. De plaatsen zelf zijn eerder beperkt in grootte.

Families in het Oosten

De Oostkant kan je in twee verdelen bij Torri Del Benaco. Ten Zuiden hiervan lijken de campings, de omgeving en het aanbod heel sterk op de zuidoever. Boven Torri Del Benaco heb je nog steeds heel wat toeristen, maar de kleine plaatsjes zijn over het algemeen iets rustiger dan in het Zuiden. Ga je verder via de oostoever naar het Noorden, dan ga je langzaam maar zeker naar een meer bergachtige omgeving. Je hebt hierdoor langer zon hier dan aan de westkant. Je kan dus langer genieten van een terrasje en kijken naar de wondermooi zonsondergangen in het Westen. De oostoever is heel populair bij jonge gezinnen. De stranden lopen geleidelijk af. Je hebt wel het nadeel dat het hier daardoor wel drukker kan worden.

Het rustige Westen

Dit is de meest rustige kant en de meer Italiaanse kant. Het lijkt hier soms uitgestorven, maar niets is minder waar. Het is hier nog wel heel toeristisch, maar het valt minder op dan in Sirione of Lasize. De plaatsjes zijn gemoedelijker en kleiner. Authentiek, dat is het echter al lang niet meer. Dat kan je wel nog vinden, hier aan de rechteroever. Maar daarvoor moet je toch echt de bergen in.

Je hebt hier nog meer dan voldoende campings aan deze kant. Je kan kiezen tussen grote of kleine campings. Je hebt hier over het algemeen ook meer schaduw en ze voelen ook iets ruimer en groter aan. Net als in het Noorden heb je hier een groot aantal nationaliteiten. Ja, zelfs de Italianen komen hier graag hun vakantie doorbrengen.

Gerelateerde berichten