Tips & Lijstjes

Op reis naar Canada, heb jij je reisdocumenten al aangevraagd?

Ben je van plan om te reizen naar canada? Dan zul je enkele zaken voorafgaand moeten regelen, één daarvan is het verkrijgen van een ETA. Deze aanvraag kun je digitaal indienen. De ETA zul je moeten bemachtigen voordat je aan je reis begint, het is een vereiste voorwaarde. Nadat je de aanvraagformulieren hebt ingevuld, en de kosten betaald, zul je een bevestiging ontvangen per mail. Lees hieronder hoe de procedure te werk gaan en waar je op moet letten.

ETA verplicht

Iedereen die naar Canada wilt reizen moet een ETA aanvragen. Sinds het einde van 2016
is het hebben van ETA verplicht voor eenieder die canada wilt binnenkomen. Dit geld voor alle reizigers van alle leeftijden, inclusief baby’s en kinderen. Het maakt niet uit of het een zakelijke reis is, of voor plezier. De enige die hier vrijstelling van krijgen zijn de Canadese burgers zelf. Een ETA aanvragen is overigens wel snel en eenvoudig via www.etacanada-aanvragen.nl.

De ETA is een toelatingseis om per vliegtuig canada te mogen betreden. Het is van toepassing voor reiziger die uit visumvrije landen komen, behalve als de reis per land of boot is. Er worden allerlei gegevens van je gevraagd, van persoonlijke gegevens tot gegevens over je gezondheid, en of je een strafblad hebt. Hierdoor wil canada er zeker van zijn dat er tijdens je verblijf geen nare onverwachtse gebeurtenis voorkomen.

Visum of ETA Canada

De Canadese overheid heeft een ETA verplichting voor burgers die uit visumvrije landen komen. Canadese nationaliteiten zijn hiervan vrijgesteld. Als een individueel uit een land komt dat wel een visum nodig heeft voor Canada, zal deze persoon geen ETA hoeven aan te vragen. Deze persoon loopt dan de normale visumprocedure af. Dit duurt overigens aanzienlijk langer dan een ETA aanvraag, en de kosten zijn hoger. Als je uit een visumvrije land komt, is het handiger om de ETA aan te vragen, en niet een visum.

Voorwaarden en geldigheid ETA

Vanaf het moment dat je ETA in werking is en je toestemming hebt gekregen om canada te betreden, is deze geldig tot vijf jaar na de datum van afgifte. De ETA is alleen geldig om per vliegtuig canada te betreden. Je kunt gedurende deze vijf jaar Canada meerdere keren betreden, op voorwaarde dat je verblijf per keer niet langer is dan zes maanden. Dit geld voor alle reizigers met een toeristische of zakelijke doeleinde.

Je zult bij aankomst op de Canadese luchthaven een retourticket of een doorreisticket moeten kunnen tonen aan de douaniers. Er kan kan ook worden gecontroleerd of je over een voldoende budget beschikt voor de duur van je verblijf in canada, in een sommige gevallen word er ook gevraagd naar een uitnodiging van een inwoner van canada. Je paspoort moet geldig zijn tot na je verblijf in canada. De ETA is bedoelt voor toeristen die voor plezier of zaken naar canada gaan, en voor een korte periode blijven. Ga je met andere doeleinde naar canada zoals, werk of school, dan zul je een visum hiervoor moeten aanvragen.

Niet alleen voor Canada

Visums zijn tegenwoordig ook digitaal aan te vragen, de ETA is een soort e-visum. De ETA, wat staat voor Electronic Travel Authorization, dient als een elektronische reistoestemming om een land te mogen betreden. Veel landen over de hele wereld verplichten tegenwoordig zo’n digitale toestemming. Naast dat het een extra inkomen genereert, is het eenvoudig via internet te verkrijgen, het zal je dan ook tijd besparen. Met deze mogelijkheid is het niet meer nodig om een visum bij een ambassade of bij binnenkomst op een luchthaven te verkrijgen.

Voorbereidingen voor je reis

Canada is een groot uitgestrekt land dat genoeg te bieden heeft voor eenieder. Van mooie uitgestrekte natuur tot de gezellige grote steden die altijd levend zijn. Het maak niet uit of je er voor 1 maand of 6 maanden bent, je zult je gegarandeerd vermaken in canada. De ETA geeft je de mogelijkheid om meerdere reizen maken. Vijf jaar lang kunt je zo vaak gaan als dat je hart begeerd. Vraag, en ontvang de ETA binnen een dag, en begin je reis naar deze prachtige land.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie