Tips & Lijstjes

Op vakantie thuiswerken? Lees hier hoe

Het klinkt zo heerlijk vrij, gezellig en romantisch. Niet meer gebonden aan vaste tijden, niet meer in de file en niet meer in de rij voor het dagmenu in de kantine. Als je gaat thuiswerken kun je tot in de vroege uurtjes bingewatchen, lekker lang uitslapen, ontbijt en lunch met elkaar combineren en daarna pas aan het werk gaan (op je vakantiebestemming).

Thuiswerken, dat kan toch iedereen?

De pandemie heeft ons geleerd dat er veel mogelijk is op het gebied van thuiswerken. De regering heeft bedrijven immers verplichtingen opgelegd zodra het aantal coronabesmettingen oploopt. Als het voor een beroep niet noodzakelijk is om aanwezig te zijn op locatie, dan moet gekeken worden of thuiswerken mogelijk is.

In het begin ging dit niet vanzelf, maar inmiddels is dit voor veel mensen bijna gewoon geworden. Deze mensen hebben thuis een werkplek ingericht en houden een vast werkschema aan om te bellen, te werken en te internetten.

Dit alles gebeurt met bijvoorbeeld een abonnement waarvan het bedrijf een afgesproken deel vergoedt. Omdat het afsluiten van een sim only heel eenvoudig is en per maand kan worden opgezegd, is dit voor veel bedrijven een prettige oplossing. Op deze pagina regel je dat eenvoudig.

Werken tijdens je vakantie

Het afgelopen coronajaar was vreemd. Veel mensen moesten anders gaan werken, zijn hun baan kwijtgeraakt of zijn begonnen met een eigen reisblog. Deze wisselingen brengen onzekerheid met zich mee en op vakantie gaan behoort dan niet altijd tot de mogelijkheden.

Of toch wel? Feitelijk maakt het natuurlijk niet uit of je op je zolderkamer online zit te vergaderen, of dat je vanuit een hotel in het buitenland beeldbellen met je smartphone je verhaal doet. En wat dacht je van het sturen van een berichtje naar een klant terwijl je lekker in de zon zit en geniet van een verrukkelijke cocktail.

Op vakantie thuiswerken is heel goed mogelijk, mits je alles goed regelt. Zorg dus voor een goede laptop, sluit een sim only abonnement af met een ruime bel- en internetbundel en vergeet je telefoon niet!

Gerelateerde berichten