Europa Kroatië

Reis door Kroatië met een camper

Reis door Kroatië met een camper

Kroatië is een fantastisch vakantieland waarin je de hele zomer kunt genieten van temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Bezoek je Kroatië dan kun je genieten van gebergten, heuvels, kliffen, watervallen, rivieren, eilanden om van weg te dromen en een lange kustlijn. Naast de prachtige natuur, tot rust komen op het strand en avontuurlijke boottripjes is er ook een rijke cultuur. Voor een vakantie waarin je verschillende plekken wilt bezoeken is een camper ideaal. Het geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Mocht je zelf geen camper hebben, dan kun je ze erg makkelijk huren via onder andere Goboony. Als je al een camper hebt, hoef je er niet langer over te twijfelen, toch? Onderstaande route is speciaal uitgestippeld voor een heerlijke vakantie met je camper in veelzijdig Kroatië.

Het startpunt

Via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië bereik je uiteindelijk Kroatië. Je kunt overwegen er in één keer heen te rijden, maar dit is erg vermoeiend en daarom niet aan te raden. Een betere optie om te overwegen is een tussenstop in Neckersulm, Duitsland. Je kunt alvast stilstaan bij de prachtige reis die je gaat maken. De route voert je langs de prachtige kust van Istrië, Kvarner en Dalmatië. De stranden en baaien zijn sprookjesachtig mooi, je wilt eigenlijk nooit meer weg. De kliffen steken stijl af tegen het heldere water en dat geeft een bijzonder effect. De reis begint met een heuvelachtig landschap in Istrië, maar hoe verder je langs de route trekt hoe bergachtiger het landschap om je heen wordt.

Poreč KroatiëEerste bestemming: Istrië: Poreč

Aangekomen in Kroatië begint je avontuur in Poreč. Het sfeervolle stadje met haven is al 2000 jaar oud. Laat je verrassen door de goochelaars als je zin hebt in een lekker ijsje. Zij laten de bolletjes door de lucht vliegen en de hoorntjes steeds verdwijnen. Voor een serieuzere uitstap is de basiliek van Euphrasius en het stadsmuseum zeker een aanrader. Rondom Poreč zijn vele campings, het moet geen probleem zijn om een camperplek te vinden. Een van de campings die camperplaatsen biedt is Parking Poreč.

Tweede bestemming: Istrië: Rovinj

Ten zuiden van Poreč vind je op een kleine afstand rijden het knusse en sfeervolle stadje Rovinj. Voor een oogverblindend uitzicht over Rovinj, breng je een bezoekje aan de Sint Eufemiakerk. Je kunt vanuit de toren van deze kerk alles goed overzien.

Derde bestemming: Istrië: Pula

Waan je in de Romeinse tijd in Pula tijdens je bezoek aan het amfitheater. Vandaag de dag worden er vaak concerten en voorstellingen gehouden in dit prachtige gebouw.

Vierde bestemming: Kvarner: Sveti Juraj

Stap in de camper en rij richting Sveti Juraj, neem de tijd om onderweg te stoppen bij Hum, het kleinste stadje van de wereld met dertig inwoners, erg uniek om te zien. Vervolg je weg en geniet van de prachtige natuur in de omgeving van Sveti Juraj. Dichtbij is het park Velebit, hier bevindt zich de hoogste berg maar ook de diepste grot van Kroatië. Bijzonder daarbij is dat de bergen heel dicht aan zee liggen.

Zadar KroatiëVijfde bestemming: Dalmatië: Zadar

Rij richting het zuiden en kom aan bij de volgende stop, Zadar. Een van de mooiste zonsondergangen van de wereld vind je hier. Uniek is ook de muzikale boulevard, in deze boulevard zijn orgelpijpen verwerkt, als de zeelucht hier overheen waait is er muziek te horen. Laat de kans niet liggen om weg te dromen bij de muzikale zonsondergang.

Zesde bestemming: Dalmatië: nationaal park Plitvice

Vanaf Zadar is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Nationaal Park Plitvice. Dit park mag je echt niet overslaan als je op vakantie gaat naar Kroatië. In het wonderschone Nationaal Park Plitvice zijn zes meren die via 92 watervallen met elkaar in verbinding staan. Hier kun je fenomenale wandelroutes volgen. Voor de natuurliefhebbers echt een aanrader om uren rond te dwalen.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie