Europa

Roadtrippen door Luxemburg

Luxemburg

Voor een leuke vakantie hoef je helemaal niet per se ver te reizen. Afgelopen zomer had ik door een grotere reis wat minder te besteden, dus besloten we om een weekendje dichtbij huis weg te gaan. Met de auto vertrokken we in de middag, wat wellicht niet de beste tijd was om te vertrekken, aangezien we flink in de file terecht kwamen. Na lang stilstaan arriveerden we in de avond in Luxemburg.

Müllerthal Trail

We verbleven in Luxemburg op de camping Plage Beaufort, vlakbij het dorpje (je raadt het al) Beaufort. De camping had ruime kampeerplekken en beschikte zelfs over een groot zwembad voor de nodige verkoeling. We hoorden van de campingeigenaar dat je geweldig kon wandelen in de omgeving. Vlakbij Beaufort begint namelijk de Müllerthal Trail. Dit is een regio met wandelroutes van totaal 112 kilometer. Met de wandelpaden kom je langs indrukwekkende rotsformaties en kloven. We begonnen bij het startpunt van Heringer Millen. Hier kun je de auto parkeren en vanaf het restaurant Heringer Millen kan je wandelroute beginnen. We liepen eerst langs de bekende Schiessentümpel waterval. Hoewel deze waterval er op de foto’s mooier uitzag dan in het echt, was het wel de moeite waard om erheen te lopen. We vervolgden onze route naar een ander gedeelte van de Müllerthal Trail. We volgden niet één vast nummer, maar keken op de kaart welke routes weer uit zouden komen bij Heringer Millen. Uiteindelijk liepen we een gedeelte van route 7, waarbij we een stuk moesten klimmen. Op de borden langs de weg kan je precies zien welke routes je kan lopen en hoeveel kilometer ze zijn. Wij liepen in totaal zo’n zes kilometer. Eenmaal terug bestelden we de heerlijke Flammküchen bij het restaurant om de verbrande calorieën er weer aan te eten.

Luxemburg

Larochette

De volgende dag besloten we met de auto een roadtrip te maken langs de dorpen en steden in de buurt van Beaufort. Elk dorp heeft namelijk zijn eigen charme. We begonnen in Larochette; een klein, lieflijk dorpje met een groot kasteel op de heuvel. In een klein halfuurtje loop je naar het kasteel. Je kan ook met de auto, maar de wandelroute ernaar toe is erg leuk. Voor entree betaal je vier euro. Het kasteel is een beetje vervallen, maar het is interessant om erdoor heen te lopen. Er was een fototentoonstelling in één van de torens. Vanaf de toren heb je ook een heel mooi uitzicht over het dorpje. Binnen in het kasteel kan je ook wat drinken of een ijsje eten, maar houd er rekening mee dat je hier alleen contant kan betalen. Beneden in het dorp kan je een hapje eten op het plein. Toen wij er waren was er een groot feest, waardoor het gezellig druk was!

Luxemburg

Het meer van Echternach

Nadat we lekker hadden geluncht in Larochette vervolgden we onze weg naar Echternach. Hier ligt het meer van Echternach, wat dient als een groot recreatiecentrum. Parkeren is helemaal gratis op de grote parkeerplaats bij de ingang van het meer. Aan het meer kan je verschillende watersporten doen, zoals zeilen, windsurfen en waterfietsen. Let er wel op dat het verboden is om te zwemmen in het meer. Langs het meer lopen wandelroutes en fietspaden om de omgeving te ontdekken. Op het gras naast het meer kan je ook lekker picknicken in het zonnetje, want er is een supermarkt vlakbij. Als je nog wat culturele bezienswaardigheden wil bekijken kan je naar een Romeinse villa die langs het meer ligt. In de villa zit een museum waar je gratis naar binnen kunt. Als je van evenementen en feestjes houdt, kan je beter de sites in de gaten houden. Er worden namelijk veel evenementen georganiseerd zoals openlucht bioscopen, mar ook sportevenementen.

 

Kortom, onze roadtrip door Luxemburg was kort, maar het was zeker de moeite waard! We zijn drie dagen in de omgeving van Beaufort geweest en ik zou graag nog een keer teruggaan naar de prachtige natuur.

Luxemburg

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie