Griekenland

Top 5 mooiste eilanden van Griekenland

Griekenland bestaat uit 6.000 eilanden. Hiervan is slechts een klein deel bewoond. Ieder Grieks eiland heeft zijn eigen charme en is ook uniek. Het bekendste Griekse eiland is Kreta, maar van Santorini, Kos en Rhodos heb je ongetwijfeld ook wel gehoord. Alle eilanden zijn verschillend, terwijl ze toch bij hetzelfde land behoren. Dit maakt deze Griekse eilanden zo bijzonder. Er zijn hele groene eilanden, terwijl de andere meer romantische en authentiek zijn. Hoe ontdek je deze mooie eilanden? Dit kan je doen door te gaan eilandhoppen: met de boot meerdere eilanden te bezoeken. Dit gaat in Griekenland heel gemakkelijk! Het gemakkelijkste is om eerst te vliegen naar Athene. Van Athene kan je dan doorreizen naar het eerste eiland. Neem vervolgens de ferry om te gaan eilandhoppen. Deze boottocht kan, op een korte tocht, slechts één uur duren, maar deze ferrytocht kan soms ook een aantal uur duren. Gelukkig kan je ook intens genieten van het varen op de Griekse wateren. Maar welk eiland is nu eigenlijk de mooiste? En welk Grieks eiland moet je nu echt een keer bezocht hebben? Wij hebben voor jou een top vijf samengesteld van de mooiste Griekse eilanden.

1. Het sprookjesachtige eiland Santorini

Santorini is één van de mooiste eilanden van Griekenland. Dit is zo, omdat dit eiland precies een schilderij is. Het staat bekend om zijn witte huizen met blauwe daken, de enorme rotsen en de sprookjesachtige dorpjes. Het uitzicht van dit eiland alleen al is bewonderenswaardig. Santorini is ook een perfect eiland om een paar dagen te verblijven. Vergeet niet om ook het noorden van Santorini te bezoeken, want daar vind je mooie wijngaarden met heerlijke wijn.

Vermijd de Zomermaanden in Santorini, want het is dan overladen met toeristen. Dit komt, omdat Santorini een heel erg bekend eiland is van Griekenland. Het is hierom altijd wel druk op dit eiland, maar tijdens de Zomermaanden ziet het er zwart van de mensen. Wij raden je ook aan om een wandeling te maken door de smalle straatjes van Oia. Wanneer je een hotel boekt op dit eiland kan je dit het beste doen in een klifhotel, want In een zo’n hotel kun je genieten van je eigen adembenemende zonsondergang.

2. Het minder bekende eiland Kefalonia

Wil je graag een prachtig Grieks eiland bezoeken die minder druk bezocht wordt? Dan is Kefalonia zeker een eiland voor jou! Dit eiland is namelijk minder bekend en hierdoor komen er minder toeristen naartoe.

Dit eiland lijkt met zijn bloeiende natuur vol met kleurrijke bloemen en planten, Caribisch-achtige stranden en rustige baaien op een hemels paradijs.
Het mooiste strand van Kefalonia is Myrtos Beach. Je kunt op dit hagelwitte strand heerlijk wegdromen bij de prachtige blauwe zee. Duik na je dag aan het strand het dorp in om de pure smaken en geuren van Griekenland te ontdekken.

3. Het historische eiland Zakynthos

Dit eiland is vaak te vinden in lijstjes en blogs over mooie eilanden. Wie Zakynthos een keer bezoekt, weet ook meteen waarom. Dit is namelijk zo, omdat dit eiland jou de mooiste kant van Griekenland laat zien. Op dit eiland is erg veel te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld Navagio Beach, ook bekend als Shipwreck Beach is de bekendste plek van Zakynthos. Dit eiland is beroemd, dankzij het smokkelaarsschip Panagiotis, een prachtig uitzicht, zijn kleine dorpjes, prachtige olijfboomgaarden en natuurlijk de verscholen baaien. Door deze bezienswaardigheden hoort dit eiland zeker in dit lijstje thuis.

4. Het zonnige eiland Rhodos

Voor een Griekse zonvakantie moet je naar Rhodos. Dit eiland is ook uitermate geschikt voor een familievakantie, want dit eiland heeft iets leuks voor alle leeftijden.
Verschillende leuke plaatsen op Rhodos kun je bezoeken tijdens jouw vakantie, denk aan een pittoresk dorpje of één van de vele stranden! Kom op Rhodos ook de Akropolis bewonderen die boven de witte huizen van het dorpje Lindos uitsteekt. Rhodos is ook een populaire trekpleister, dankzij zijn aangename temperaturen en zijn toegankelijkheid. Vanuit Rhodos kun je onder andere ook het eiland Symi gemakkelijk bezoeken.

5. Het prachtige eiland Elafonisos

Klein maar fijn. Dit is zeer korte uitleg van het eiland Elafonisos. Omdat dit een klein eilandje is en omdat er niet erg veel te beleven valt, verblijven de meeste toeristen hier vaak niet langer als één dag. Om deze reden is dit eiland, zeker s avonds, rustig. Wil je graag genieten van een rustige vakantie aan het strand? Dan is Elafonisos zeker een aanrader. Dit eiland heeft namelijk het mooiste strand van Griekenland. Ik heb het nu natuurlijk over Simos Beach. Dit strand is een echt pareltje om te bewonderen. Simos Beach is ook een zeer groot strand, waardoor je zeker, ook op het strand, van je rust kan genieten.

Gerelateerde berichten