Australië Oceanië

Wat te doen in Brisbane, Australië

Wat te doen in Brisbane

Brisbane Skyline

Aangezien ik (Emiel) ooit 5 maanden stage heb gelopen in Brisbane, de hoofdstad van Tropical Queensland krijg ik regelmatig de vraag; “Wat is daar te doen?” Zeker van vrienden en kennissen die ook die kant op gaan. Vandaar deze tips.

Ondanks dat Brisbane inderdaad niet de eerste keuze is van de meeste backpackers en zelfs veel reizigers de derde grootste stad van Australië overslaan is er ook zeker genoeg te doen. En anders wel in de nabijheid.

Het centrum van Brisbane

Ten eerste Brisbane zelf. De stad beschikt over een druk centrum met tal van shopping mogelijkheden, met name op Queen Street. Als je vanuit hier echter een honderd meter richting het zuiden loopt kom je al snel in The Botanic Gardens, iets wat je in veel steden ziet, maar zeker de moeite waard is. In het weekend wordt hier vaak door verschillende nationaliteiten een potje van de meest populaire sport ter wereld gespeeld: Voetbal. Meestal de Zuid-Amerikanen tegen de rest. Succes dus als je mee wilt doen.

Vanaf de Botanic Gardens kun je twee keuzes maken, linksaf langs de verschillende terrasjes aan het water richting de Story Bridge die het centrum van Brisbane naar Kangaroo Point brengt. Verwacht hier overigens geen kangoeroes tegen te komen. Of rechtsaf, over de vele malen kleinere Goodwill Bridge naar South Bank waar ook weer vele gezellige eettentjes te vinden zijn, maar ook een open lucht theater en de Lagoon, een stukje nep strand waar je ook een frisse duik kunt nemen.

South Bank Brisbane

Overigens is het rondje South Bank, Botanic Gardens, Story Bridge, Kangaroo Point, South Bank een heerlijk rondje om te hard lopen als het in de avond een klein beetje afgekoeld is. Een stuk van ongeveer 6km.

Suncorp Stadium Brisbane

Sportief Brisbane

Als sportliefhebber kun je trouwens ook, vooral in de weekenden, een leuke tijd hebben in Brisbane. Rugby en voetbal wordt volop gespeeld in het Suncorp Stadium wat plaats biedt aan 52.500 supporters. Zo ben ik zelf naar een Rugby wedstrijd tussen de Qantas Wallabies en The Springboks, oftwel Australië tegen Zuid Afrika geweest, maar ook de plaatselijke trots Brisbane Roar speelt hier in het voetbalseizoen haar wedstrijden. Ook zeker de moeite waard, maar niet van het niveau wat we in Nederland gewend zijn en het stadion zit dan ook lang niet vol. Maar een bezoek aan The Gabba mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Brisbane. Het stadion is ietwat kleiner met 42.000 plaatsen, maar hier wordt het immens populaire Cricket gespeeld, iets wat iedereen die naar Australië gaat eigenlijk eens gezien moet hebben. Het spelletje vervolgens begrijpen is helemaal een prestatie.

Botanic Gardens Brisbane

De omgeving van Queensland’s grootste stad

Dan iets buiten de stad, op enkele minuten rijden kom je al snel bij Mount Coot-Tha. Ook hier is weer een Botanic Gardens te vinden, deze is in mijn ogen iets mooier dan die in het centrum en dus ook zeker het bekijken waard. Boven op de berg kom je een gezellig eettentje tegen vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de skyline van Brisbane.

Norht Stradbroke Island

North Stradbroke Island & Lone Pine Koala Sanctuary

Mocht je nou nog niet genoeg stranden gezien hebben tijdens je trip langs de oostkust van Australië of gewoon weer even de stad uit willen kun je de trein pakken naar Cleveland. Dit duurt vanuit het centrum iets meer dan een uur en vanaf daar de ferry naar North Stradbroke Island. Een klein prachtig eilandje met alles wat je van een eilandje aan de Australische kust verwacht. Het eiland is vergelijkbaar met Fraser Island, maar dan minder toeristisch, een stukje kleiner en net iets minder mooi. Maar zeker het bezoeken waard. Leuk voor 1 of 2 daagjes. Vanaf Dunwick kun je namelijk de bus pakken naar Point Lookout waar je over de oceaan kunt kijken. Dolfijnen en zeeschildpadden zijn bijna niet te missen en ben je in de goede periode (juni tot november) kun je hier ook nog eens de humpback whales kort langs de kust af zien zwemmen.

Ten slotte nog Lone Pine Koala Sanctuary. Een opvangcentrum waar je naast 130 Koala’s ook kangoeroes, Tasmanian Devils, een vogelbekdier en verschillende Australische reptielen tegen zult komen. De dierentuin vind je op ongeveer een uurtje reizen vanaf de Brisbane, er rijden ook bussen vanaf het busstation naar de sanctuary.

Ben je zelf weleens in Brisbane geweest en heb je nog meer tips of heb je nog vragen over Brisbane? Dan lees ik het graag in de reacties.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie