Tips & Lijstjes

5 redenen waarom jij met je kinderen naar een vakantiepark gaat

Globaal zijn er drie manieren om op vakantie te gaan. De meest luxe optie is een hotel, de meest primitieve optie is kamperen. Er tussenin zit het overnachten in een vakantiepark. Je huurt dan een huisje, waardoor je meer luxe hebt dan een tent, maar je mist de services van het hotel. Welke optie de voorkeur heeft, hangt van veel dingen af. Dit zijn 5 redenen waarom jij kiest voor een vakantiepark met de kinderen.

1. Je hoeft je kinderen niet stil te houden

Het grootste nadeel van een hotel is dat je je kinderen rustig moet houden. Naast je kamer grenzen andere kamers, waarin ook mensen logeren. Zij hebben vast geen zin in het geschreeuw en gegil van de kids. Maar het is voor jou ook niet leuk als je de hele vakantie je kinderen stil moet houden. Dat werkt natuurlijk ook andersom: het is heel vervelend als jouw kinderen eindelijk slapen en de mensen in de kamer naast je zetten hun TV daverend hard. Een huisje in een vakantiepark is dus veel fijner.

2. Je hebt geen gedoe met tenten

Tenten kunnen lastig zijn. Je moet ze opzetten en weer afbreken. Als je pech hebt, blijkt de tent beschadigd te zijn of is hij niet goed waterdicht. Als het regent wordt alles vochtig en klam. En ook als je met een camper gaat heb je deze problemen met de voortent. Als je geen zin hebt in al het gedoe met tenten, is een huisje een betere keus.

3. Er is genoeg te doen

Een vakantiepark heeft meestal meer voorzieningen dan een camping. Het is ook gericht op kinderen. Zo vind je bijvoorbeeld vakantieparken met een animatieteam, zodat jij je kinderen niet de hele dag bezig hoeft te houden. En misschien is er ook wel een mooi (indoor) zwembad bij het vakantiepark!

4. Je hebt er de ruimte

Een vakantiehuisje is een stuk groter dan een hotelkamer of tent. Je hebt dus ook in het huisje lekker de ruimte. Dat is wel fijn als je veel bagage meeneemt. Bovendien kun je op regenachtige dagen de kinderen ook een dagje in het huisje vermaken. In een hotel wordt het al gauw benauwd met zijn allen in een hotelkamer, maar dat probleem heb je met een huisje niet.

5. Betaalbaar

Een vakantiepark is over het algemeen wat duurder dan een camping. Maar het is wel stukken goedkoper dan een hotel, zeker als je meerdere kamers nodig hebt. Bovendien is kamperen ook niet bepaald gratis. Je hebt veel spullen nodig, zoals een tent, slaapzakken, luchtbedden enzovoorts. Uiteindelijk maakt de prijs van kamperen waarschijnlijk niet zo heel veel verschil met een vakantiepark. Dat maakt dit een heel betaalbare optie voor een gezinsvakantie en zo blijf je keurig binnen je vakantiebudget.

Met kinderen is kamperen natuurlijk fijn. Je hebt lekker de vrijheid, maar er zijn ook nadelen. Zo kun je flink in de problemen komen als het weer tegenzit. Als je in een hotel gaat zitten, heb je weer andere nadelen. Bijvoorbeeld het feit dat je buren hebt en dus altijd rustig moet zijn. Het is voor veel gezinnen dan ook een goede optie om naar een vakantiepark te gaan. Zo heb je wel je vrijheid, maar heb je ook voldoende comfort tijdens je vakantie.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie