Europa Italië

Pizza, pasta en andere lekkernijen in Rome, waar vind je ze?

Tijdens een bezoek aan Rome mag een goede bord pasta en een flinterdunne pizza niet ontbreken, net als een paar goede bollen ijs en één, twee, drie of nóg meer tiramisu. Loopt het water je al in de mond? In deze blog een aantal tips voor goede restaurants en andere lekkernijen in Rome.

Getipt door een local: restaurant Dar Sor Olimpio al Drago

Laat ik beginnen met het lekkerste restaurant waar wij gegeten hebben tijdens onze week in Rome! In de hippe wijk Trastevere vind je ‘Dar Sor Olimpio al Drago’: een knus, authentiek restaurant met een goede kaart en een uitgebreide wijncollectie. Je kunt er kiezen voor een menu of losse gerechten van de kaart bestellen. Onze ervaring is dat een menu in Italië véél is, dus wij bestelden losse gerechten met een heerlijke wijn. De bediening is uiterst vriendelijk en willen je graag adviseren, ondanks dat het een echt Italiaans restaurant is en hun Engels beperkt is. Qua prijzen is het restaurant niet heel goedkoop, maar prima betaalbaar. Wij betaalden voor een gedeeld voorgerecht, twee hoofdgerechten, twee nagerechten en wat glazen wijn rond de €90,-. Reserveer op tijd, anders is de kans op een plaatsje helaas klein.

Adres: Piazza del Drago 2, wijk Trastevere

De recensies liegen er niet om: restaurant Pianostrada

Eveneens in Trastevere maar dan net aan de andere kant van de brug is Pianostrada gevestigd. Qua inrichting niet typisch Italiaans. De meeste Italiaanse restaurants verdienen geen schoonheidsprijs, maar dit restaurant heeft een mooie industriële en toch knusse inrichting. Wij zaten aan de bar bij de open keuken en zagen dat het eten enkel met verse en pure ingrediënten wordt bereid. Er wordt veel met brood, groentes en zelfs kleurige bloemen gewerkt. De gerechten worden als een waar kunstwerkje geserveerd. Wij betaalden ongeveer €100,- voor een voor-, hoofd- en nagerecht met wat glazen wijn. Ook voor dit restaurant geldt dat reserveren zeer aan te bevelen is.

Adres: Via delle Zoccolette 22, wijk Trastevere

Fantastische pasta: Taverna Romana

Na de 3 uur durende fietstocht langs de highlights van Rome hadden we enorme zin in een bordje echte Italiaanse pasta, dus vroegen we wederom aan een local waar we deze koolhydratenbom het beste konden scoren. Taverna Romana in de wijk Monti was het antwoord. We hadden niet gereserveerd en kregen daarom een plaats strak tussen twee Italiaans stellen in. Dat vonden we heel gezellig, want zij probeerden ons in hun beste Engels uit te leggen welke pasta we moesten kiezen. Bij het horen van de woorden ‘good carbonara’ was ik verkocht. Ze hadden niet gelogen, want hij smaakte inderdaad uitstekend! Als je op zoek bent naar een lekkere pasta voor een goede prijs, houd dit typisch Italiaanse restaurantje dan zeker in gedachten. En vergeet niet vooraf te reserveren…

Adres: Via della Madonna dei Monti 79, wijk Monti

In de rij voor een ijsje: Giolitti

Vraag naar de beste ijssalon van Rome en je zult vaak Giolitti te horen krijgen. Neem de tijd, want de rij is meestal meterslang (kun je vervolgens tijd besparen door de tips in deze blog). Het personeel komt wat gestrest en niet echt vriendelijk over, maar het ijs is lekker. Het is voor mij niet het lekkerste ijs dat ik ooit op heb, maar eerlijk is eerlijk, het smaakt goed. Het aantal smaken is enorm, dus neem lekker een paar bollen en vergeet ook niet om lekker een toef slagroom erop te nemen. Is gratis. We blijven Nederlanders hè…

Adres: Via degli Uffici del Vicario 40, vlakbij het Pantheon

Dit mag je niet missen: tiramisu van Pompi

Als ik hieraan denk, loopt het water me echt weer in de mond. Wat een heerlijke tiramisu! Ben je in de buurt van de Spaanse trappen, vergeet dan niet om bij Bar Pompi een heerlijke traditionele of aardbeientiramisu (mee) te nemen. Wij zijn er een paar keer terug geweest, omdat ik zeker wilde weten of het geen toeval was dat hij zo goed smaakte. Ik kan je verklappen: het was geen toeval, hij smaakte de tweede, derde en vierde keer nog net zo lekker! Beloof je me dat je laat weten wat jij ervan vond?

Adres: Via della Croce 82, vlakbij de Spaanse trappen

Een echte hipsterplek: MiVà

MiVà is een sfeervol, modern restaurant in de buurt van Vaticaanstad. Ook hier krijg je prachtig opgemaakte gerechten onder je neus geschoven. Op de kaart vind je bijvoorbeeld tonijnsteak met sesam en sinaasappel, maar ook goede pasta’s als primi piatti. Zorg dat je grote trek hebt als je hierheen gaat, dan kun je helemaal losgaan. En neem vooraf een lekker plankje pata negra, want die is goed hoor! Wij betaalden voor een gedeeld voorgerecht, twee hoofdgerechten en twee nagerechten en wat glazen wijn ongeveer €90,- euro. En tot slot, want ik kan het niet vaak genoeg zeggen: reserveer even van tevoren.

Adres: Via Ezio 23/23a, wijk Prati

Bir & Fud

Even lekker borrelen met wat hapjes? Bir & Fud is the place to be! In deze gezellige bar in de wijk Trastevere kun je kiezen uit een groot aantal biertjes. Neem er wat lekkere hapjes bij als de zelfgebakken chips (aanrader!) of verse mozzarella en je kunt er even tegenaan voordat je ’s avonds echt uit eten gaat. De pizza schijnt er ook goed te zijn, maar dat heb ik maar van horen zeggen. Voor een lekker wijntje moet je hier zeker niet zijn, want die hebben ze simpelweg niet.

Adres: Via Benedetta 23, wijk Trastevere

Ben je in Rome en heb je maar een paar dagen? Of wil je gewoon zoveel mogelijk zien? Lees dan deze blog met praktische time-saving tips tijdens een bezoek aan deze prachtige stad!

Nog meer inspiratie voor Italiaanse gerechten nodig? Bekijk de Foodwiki van Thuisbezorgd.nl

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie